Επισκόπηση Τουρκοκυπριακού Τύπου 27/11/2013

10:22 27/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι αντιδράσεις και οι δηλώσεις μετά την άτυπη συνάντηση των δύο ηγετών, η κατάθεση αγωγής εναντίων των αυξήσεων στο ηλεκτρικό και ο μεγάλος αριθμός τροχαίων παραβάσεων είναι το κοινό θέμα στα πρωτοσέλιδα των πέντε τουρκοκυπριακών εφημερίδων.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Αυγά στον τοίχο» γράφει ότι αυτό δήλωσε Ελληνοκύπριος αξιωματούχος σχετικά με τη συνάντηση των δύο ηγετών την Δευτέρα το βράδυ. Στο ίδιο θέμα αναφέρει ότι το δείπνο Αναστασιάδη-Έρογλου δημιούργησε και στις δύο πλευρές

μεγαλύτερα αισθήματα απαισιοδοξίας και ότι δεν υπάρχει πλέον ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών αφού οι δύο πλευρές επιμένουν στις θέσεις τους. Αλλού αναφέρει ότι η συντεχνία των Τ/κ “δημοσίων” υπαλλήλων Καμου-Σεν, κατέθεσε αγωγή στο «συνταγματικό δικαστήριο», σχετικά με την αύξηση στα τέλη του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Γίναμε τέρας της κυκλοφορίας» αναφέρει ότι μέσα σε ένα μήνα 1842 άτομα διέπραξαν τροχαία παράβαση. Αλλού γράφει ότι κατέρρευσε σπίτι στην εντός των τειχών Λευκωσία, το οποίο αφέθηκε εγκαταλειμμένο για χρόνια και δεν είχε ληφθεί κανένα μέτρο για τη συντήρηση του. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο ελληνοκυπριακός Τύπος έγραψε μετά τη συνάντηση των ηγετών ότι ο Έρογλου ακολουθεί τα χνάρια του Ντενκτάς.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Ιστορική ποινή» γράφει ότι ο Χακάν Φελλάχογλου, ο οποίος πριν πέντε χρόνια είχε κινήσει αγωγή εναντίον κλινικής και του προσωπικού της, κατηγορώντας τους ότι ήταν υπεύθυνοι για το θάνατο της γυναίκας του, κέρδισε χθες τη δίκη, με το «δικαστήριο» να επιβάλλει στην κλινική την ποινή των 100 χιλιάδων ΤΛ (περίπου 40 χιλιάδες ευρώ). Σε άλλο θέμα γράφει ότι την επόμενη εβδομάδα αρχίζουν οι εργασίες υποθαλάσσιας εγκατάστασης για τη μεταφορά νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα και υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθούν μέχρι το Μάρτιο του 2014. Αλλού γράφει ότι η «πρόεδρος» της ψευδοβουλής στο πλαίσιο της επίσκεψης της στην Άγκυρα, συναντήθηκε με τον Τούρκο Αναπληρωτή Πρωθυπουργό, Μπεσίρ Αταλάι, με τον οποίο συζήτησε μεταξύ άλλων και τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Κατανοήσαμε καλύτερα ο ένας τον άλλο» γράφει ότι ο Ντερβίς Έρογλου μετά την άτυπη συνάντηση των δύο ηγετών, δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος σε ένα θέμα στο ότι οι δύο πλευρές κατανόησαν καλύτερα η μία την άλλη. Αλλού γράφει ότι ο Ερτούγ και Μαυρογιάννης εξέφρασαν την αποφασιστικότητα τους για να συνεχίσουν τις προσπάθειες για κοινό ανακοινωθέν. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο «υπουργός» εξωτερικών Οζντίλ Ναμί δήλωσε ότι είναι μεγάλη ευκαιρία για το ψευδοκράτος το γεγονός ότι θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Οργάνωσης Οικονομικής Συνεργασίας στην Τεχεράνη για πρώτη φορά με την ιδιότητα του «κράτους-παρατηρητή».

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Τελικά ήταν μεθυσμένος» γράφει ότι ο οδηγός αυτοκινήτου που παρέσυρε δύο πεζούς, ο ένας εκ των οποίων τραυματίστηκε σοβαρά, στο δρόμο Κερύνειας – Καραβά, οδηγήθηκε στο δικαστήριο όπου η αστυνομία εξήγησε ότι είχε εντοπιστεί στο αίμα του μεγάλη δόση αλκοόλ. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο «δήμαρχος» Αμμοχώστου, Οκτάπ Καγιάλπ σε κριτική που έκανε για τους δήμους οι οποίοι βρίσκονται σε άσχημη οικονομική κατάσταση, δήλωσε ότι αυτό που τους έφερε σε αυτή τη κατάσταση είναι ο λαϊκισμός. Αλλού γράφει ότι ο πρόεδρος της οργάνωσης βιομηχανίας γαλακτοκομικών προϊόντων δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα αύξησης στην τιμή του γάλακτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα