Επανέρχεται στην ανάγκη πάταξης φοροδιαφυγής η ΣΕΚ

10:16 27/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την απόφαση για τη δημιουργία ενοποιημένης φορολογικής αρχής χαιρετίζει η ΣΕΚ με ανακοίνωσή της, σημειώνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη δημιουργίας φορολογικής συνείδησης και πάταξης της φοροδιαφυγής.

«Από τα όσα έχουν γνωσθεί έως τώρα φαίνεται πως, η καλή λειτουργία και η νέα δομή της ενοποιημένης φορολογικής αρχής, (που θα περιλαμβάνει κυρίως το Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων, το ΦΠΑ κ.λπ.),

θα έχει θετικό αντίκτυπο και στα έσοδα του κράτους», αναφέρει η συνδικαλιστική οργάνωση.

Με αφορμή τις προσπάθειες ενοποίησης των φορολογικών τμημάτων, η ΣΕΚ εισηγείται την ταυτόχρονη και παράλληλη διενέργεια εκστρατείας δημιουργίας φορολογικής συνείδησης.

Προτείνει ακόμη εντατικοποίηση της προσπάθειας για πάταξη της φοροδιαφυγής και περαιτέρω ενδυνάμωση του νομοθετικού πλαισίου με αυστηρές και αποτρεπτικές ποινές.

Παράλληλα, καλεί το κράτος να προχωρήσει στην είσπραξη των φόρων που είναι καθυστερημένοι ή παραμένουν ανείσπρακτοι που σύμφωνα με παλαιότερες εκτιμήσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ξεπερνούν το 1 δις. ευρώ.

«Σήμερα, στην εποχή που η κατάσταση των δημοσίων οικονομικών απειλεί τη βιωσιμότητα του κράτους, το κάθε ευρώ έχει τη δική του αξία και τη δική του συμβολή στην καθολική προσπάθεια για την οικονομική ανόρθωση και σωτηρία του τόπου», αναφέρει καταληκτικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα