Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 19/04/2012

09:12 19/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η υπόθεση των δύο γυναικών που ανακάλυψαν μετά από 27 χρόνια ότι είχαν μεγαλώσει η μια στην οικογένεια της άλλης λόγω λάθους της κλινικής που είχαν γεννηθεί, το φαινόμενο απαγωγής παιδιών σε πολυσύχναστους χώρους στην Κύπρο, η αποψινή συνάντηση στη Νέα Υόρκη του ΓΓ του ΟΗΕ με τον Αλεξάντερ Ντάουνερ(θα πραγματοποιηθεί αύριο τελικά), όπου θα συζητηθεί το μέλλον της διαδικασίας των συνομιλιών, η χθεσινή

συνάντηση του Προέδρου Χριστόφια με τον Πολωνό Πρωθυπουργό και το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε ο κ. Τουσκ στην Αγκυρα ενόψει της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλει σήμερα ο κυπριακός Τύπος.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Σοκ και δέος για τη λάθος ζωή», γράφει ότι μεγάλη αίσθηση προκάλεσε στην κυπριακή κοινή γνώμη η ιστορία των δύο κοριτσιών που από λάθος της κλινικής στη Λεμεσό, όπου γεννήθηκαν, μεγάλωναν για 27 χρόνια η μια στην οικογένεια της άλλης. Γράφει πως οι πρωταγωνιστές αποφεύγουν να μιλήσουν καθώς δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι τους συμβαίνει. Αλλού, γράφει ότι η Κύπρος είναι η πιο πιθανή χώρα για πτώχευση με βάση έκθεση της εταιρείας CMA. Σε άλλο της θέμα, γράφει ότι οι Πράσινοι επαναφέρουν στο Ευρωκοινοβούλιο το θέμα των χειρισμών της Κυβέρνησης που επέτρεψε στο λαθρεμπορικό πλοίο Chariot να σπάσει το εμπάργκο της Συρίας.

Η «Σημερινή», κάτω από τον τίτλο «Επίδοξοι απαγωγείς φέρονται να βάζουν στόχο παιδάκια», γράφει στο κύριο της θέμα ότι σοκ, δέος και ανατριχίλα προκαλούν πληροφορίες περί κατά καιρούς απόπειρες απαγωγής παιδιών στη χώρα μας, την ώρα που αυτά βρίσκονται σε πολυσύχναστους χώρους, όπως είναι πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα. Αλλού, γράφει ότι μια δεύτερη ευκαιρία για το γιο της ζητά μητέρα 19χρονου που περιμένει σε δύο μήνες να δικαστεί μαζί με άλλους συνομήλικούς του, κατηγορούμενος με βαριές κατηγορίες απρόκλητων επιθέσεων εναντίον επτά ανυποψίαστων πολιτών, τεσσάρων Ε/κ και τριών αλλοδαπών. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι συναντώνται απόψε Μπαν Κι-μουν και Αλεξάντερ Ντάουνερ και οι αποφάσεις που θα ληφθούν κατά τη συνάντηση θεωρούνται καθοριστικές για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό.

Ο «Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Σωσίβιο στις συνομιλίες», γράφει στο κύριο του θέμα ότι καθοριστικής σημασίας σύσκεψη για το Κυπριακό θα πραγματοποιηθεί απόψε στη Νέα Υόρκη, υπό τον ΓΓ Μπαν Κι-μουν, καθώς θα συζητηθεί το μέλλον της διαδικασίας στη βάση της έκθεσης Αλεξάντερ Ντάουνερ, έκτασης τρεισήμισι σελίδων. Αλλού, γράφει ότι πιο δύσκολες μέρες αναμένουν την οικονομία και τη χώρα γενικότερα, σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη του ΔΝΤ για αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης (-1,2%) έναντι της πρόβλεψης του Υπουργείου Οικονομικών (-0,5%). Σε άλλο του θέμα γράφει ότι η Κυβέρνηση επιστράτευσε ταξί για τη μεταφορά του Πολωνού Πρωθυπουργού, ο οποίος πραγματοποίησε χθες επίσκεψη στην Κύπρο.

Η «Χαραυγή», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Σκληρό μήνυμα στην Αγκυρα», γράφει ότι ο Πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ έστειλε χθες ξεκάθαρο μήνυμα με αποδέκτη πρώτα και κύρια τ

Keywords
Τυχαία Θέματα