Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 04/06/2012

09:53 4/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η συνάντηση των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου την ερχόμενη Τετάρτη, η οικονομία, οι μειώσεις στον προϋπολογισμό για το επόμενο έτος που ζητά το Υπουργείο Οικονομικών από το Υπουργείο Παιδείας, οι εκδηλώσεις σε όλες τις παραλιακές πόλεις για τη γιορτή του Κατακλυσμού, ο μεγάλος αριθμός πυρκαγιών μόνο σε μία μέρα και οι εκλογές στην Ελλάδα

είναι ανάμεσα στα κύρια θέματα της σημερινής ειδησεογραφίας.

Η «Αλήθεια» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Ποιος κυβερνά» και γράφει ότι μια άτυπη σε θεσμικό κρατικό επίπεδο, αλλά πανίσχυρη στο ΑΚΕΛ, ομάδα στελεχών, φαίνεται να έχει αναλάβει ανοιχτά τους χειρισμούς των ζητημάτων της εσωτερικής διακυβέρνησης. Αλλού γράφει ότι συνεχίζονται σε όλη την Κύπρο με επίκεντρο την πόλη του Ζήνωνα, οι εκδηλώσεις για τη γιορτή του κατακλυσμού. Η πληρότητα στα ξενοδοχεία στην Πάφο έφθασαν το 90%. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι τον εφιάλτη της 11ης Ιουλίου έζησαν για μια ακόμη φορά οι περίοικοι στην Ακτή του Κυβερνήτη και οι διερχόμενοι οδηγοί από τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας με την πυρκαγιά που εξερράγη μεταξύ του κατασκηνωτικού χώρου της Ακτής του Κυβερνήτη και της Ναυτικής Βάσης στο Μαρί.

«Η Σημερινή» υπό τον τίτλο «Η ώρα των αποφάσεων ενόψει προεδρικών εκλογών» γράφει ότι μια άκρως καθοριστική εβδομάδα, αναφορικά με την οριστικοποίηση του προεκλογικού σκηνικού, αρχίζει ουσιαστικά από αύριο, δεδομένης της αργίας της σημερινής ημέρας. Το ζητούμενο για τα τέσσερα κόμματα – ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Ευρωπαϊκό Κόμμα και Οικολόγους – είναι η κατάληξη σε κοινό υποψήφιο». Γράφει αλλού ότι η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου δεν γνωρίζει αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει απαντήσει ή όχι στο αίτημα της κυβέρνησης για στήριξη της Λαϊκής Τράπεζας μέσω της έκδοσης χρεογράφων. Γράφει επίσης ότι 23 πυρκαγιές σημειώθηκαν μόνο σε μία μέρα.

«Ο Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριο θέμα του «Τελευταίο ραντεβού» και γράφει ότι στο μόνο που συμφωνούν τα τέσσερα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου είναι πως στη συνάντηση των ηγετών τους την ερχόμενη Τετάρτη πρέπει να υπάρξει οριστικό και τελεσίδικο ξεκαθάρισμα στο εάν θα καταφέρουν τελικά να συνεργαστούν στις προεδρικές εκλογές. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι μετά τη λεωφόρο Αρχαγγέλου, τώρα θα ξηλώσουν και τμήμα της Λεωφόρου Γρίβα Διγενή, όπου το οδόστρωμα παρουσιάζει ανωμαλίες, τις οποίες εντόπισε το Τμήμα Δημοσίων Εργων. Αλλού αναφέρει ότι σημαντικές μειώσεις ζητά το Υπουργείο Οικονομικών στον τομέα της Παιδείας. Ωστόσο, το Υπουργείο Παιδείας αποφεύγει να δώσει λεπτομέρειες, ευελπιστώντας ότι μέχρι το τέλος της διαπραγμάτευσης θα καταφέρει να περιορίσει την ψαλίδα.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Σε τεντωμένο σχοινί» γράφει ότι ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στην Ελλάδα δύο μόλις εβδομάδες πριν τις νέες εκλογές της 17ης Ιουνίου με την κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ να αναδεικνύεται σε κεντρικό πεδίο σύγκρουσης. Αλλού γράφει ότι επιπλέον χορηγία από την Κίνα παίρνει ο Κινέζος επιχειρηματίας Γιανγκ Τσι, και η επένδυση στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας εκτοξεύεται στα δύο δισεκατομμύρια από εξακόσια εκατομμύρια ευρώ, που

Keywords
Τυχαία Θέματα