Επίσκεψη εργασίας στο Λουξεμβούργο πραγματοποίησε η ΥΠΕΞ

22:02 15/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Επίσκεψη εργασίας στο Λουξεμβούργο, ανταποκρινόμενη σε πρόσκληση του ομολόγου της Ζαν Ασελμπορν, πραγματοποίησε σήμερα η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή.

Η Υπουργός Εξωτερικών είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Ασελμπορν, κατά την οποία έγινε ανασκόπηση των πολύ καλών διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης και ανάπτυξής τους.

Η κ. Μαρκουλλή ενημέρωσε τον Λουξεμβουργιανό ομόλογό της για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και για ζητήματα που αφορούν στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου

και τις απειλές της Τουρκίας κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου για διεξαγωγή ερευνών για υδρογονάνθρακες.

Συζητήθηκε, επίσης, η επικείμενη ανάληψη εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έγινε παρουσίαση των προτεραιοτήτων της Κυπριακής Προεδρίας. Ιδιαίτερη έμφαση κατά τις συνομιλίες δόθηκε στις εξελίξεις στις χώρες της Αραβικής Ανοιξης και γενικότερα της Νότιας Γειτονίας, στις οποίες η Κυπριακή Προεδρία θα εστιάσει την προσοχή της.

Μετά το πέρας των συνομιλιών, ακολούθησαν δηλώσεις των δύο Υπουργών προς τον Τύπο, ενώ ο κ. Ασελμπορν παρέθεσε γεύμα εργασίας προς τιμήν της Υπουργού Εξωτερικών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η κ. Μαρκουλλή έγινε δεκτή από τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ με τον οποίο είχε μια εποικοδομητική συζήτηση με επίκεντρο την οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη και τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας.

Η Υπουργός είχε επίσης ξεχωριστές συναντήσεις με τον Λάζαρο Λαζάρου, Μέλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου της ΕΕ και το Σάββα Παπασάββα, Δικαστή του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα