Με μεγάλη έκθεση το ΑΚΕΛ τιμά τους Κύπριους δημιουργούς

20:17 15/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού είπε ότι για το ΑΚΕΛ «πολιτισμός είναι η τέχνη να μπορείς να δεις την πραγματικότητα, να τη σμίγεις με τα ευγενέστερα ιδανικά που γέννησε ποτέ η ανθρωπότητα και να την κάνεις μήνυμα αθάνατο, σημαίνει να μπορείς είτε με τη φωνή, είτε με το στίχο, είτε με το γραφτό, το πινέλο ή το φακό να μιλάς στη συνείδηση του ανθρώπου για την ειρήνη,

την ισότητα, τη δικαιοσύνη και την πρόοδο, ιδανικά τα οποία το ΑΚΕΛ υπηρέτησε με συνέπεια 86 τώρα χρόνια».

Σε ομιλία του στην Εκθεση Φωτογραφίας και Αντικειμένων του ΑΚΕΛ με θέμα, «Η Προσφορά του ΑΚΕΛ στον Πολιτισμό», ο κ. Κυπριανού είπε ότι «ο πολιτισμός κάθε χώρας αποτελεί το θησαυροφυλάκιο της που εμπλουτίζεται και αναπτύσσεται με την πάροδο των χρόνων από τους ίδιους τους ανθρώπους της».

«Είναι πεποίθησή μας πως ένας λαός μπορεί να κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία αν επενδύει στον πολιτισμό και στους ανθρώπους που τον δημιουργούν», είπε ο κ. Κυπριανού.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως «είναι, λοιπόν, με περηφάνια που παρουσιάζουμε στον κυπριακό λαό την έκθεση με τίτλο ‘Η προσφορά του ΑΚΕΛ στον Πολιτισμό’ με έργα αποκλειστικά Κύπριων δημιουργών».

Πρόκειται για «φωτογραφίες, πίνακες και αντικείμενα που δημιουργήθηκαν από ταλαντούχους Κύπριους καλλιτέχνες» έργα, που όπως είπε ο κ. Κυπριανού, «αποδεικνύουν ότι ο πολιτισμός συνεχίζει να ανθίζει ακόμα και μέσα στις μυλόπετρες της πνευματικής ξηρασίας, ακόμα και μέσα στην ανυδρία του υλικοκεντρισμού και του κυνηγητού για το κέρδος, τα οποία ο καπιταλισμός ανήγαγε σε υπέρτατες αξίες».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι «ο θησαυρός που παρουσιάζουμε, αποτελεί ένα κομμάτι της κυπριακής δημιουργίας που το ΑΚΕΛ έχει συλλέξει διαχρονικά».

Πρόσθεσε ότι «αναγκαστικά δεν θα μπορούσαμε να εκθέσουμε όλα όσα έχουμε με τόση φροντίδα μαζέψει και διατηρήσει όλα αυτά τα χρόνια γιατί είναι τόσα πολλά που μάλλον θα χρειαζόταν πολλαπλάσιος χώρος για να τα αναδείξει».

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι «εδώ και χρόνια το Πολιτιστικό Γραφείο της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ προβληματιζόταν πώς θα προέβαλλε αυτό το θησαυρό έργων και αντικειμένων επειδή θέλαμε όλα αυτά τα έργα να φτάσουν στον καθένα που μπορεί να εκτιμήσει και να θαυμάσει το πλούσιο και σημαντικό έργο των Κύπριων δημιουργών».

Για το ΑΚΕΛ, είπε ο Γενικός του Γραμματέας, «αξίζει να υπομνήσουμε ότι για εμάς όλα αυτά τα έργα έχουν διπλή αξία, πρώτο γιατί αποτελούν σημαντικό κομμάτι, μεγάλη κληρονομιά και σημαντική παρακαταθήκη της κυπριακής δημιουργίας και δεύτερο γιατί το κάθε ένα από αυτά τα καλλιτεχνήματα δεν συγκεντρώθηκαν αβίαστα».

Οπως είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, «συγκεντρώθηκαν από όλα εκείνα τα στελέχη και τα μέλη του ΑΚΕΛ που ακόμα και την ώρα που ήταν υπό τον κατατρεγμό των Αγγλων αποικιοκρατών και της ντόπιας αντίδρασης, την ώρα δηλαδή που πάλευαν για να μείνουν ζωντανά και να περάσουν στις επόμενες γενιές της Κύπρου τα πιο ευγενή ιδανικά που γέννησε η ανθρώπινη θεωρία και πράξη, έστρεψαν το βλέμμα τους και σε μια άλλη μεγάλη αλήθεια: ο άνθρωπος θα παραμείνει όρθιος αν παραμείνει όρθια

Keywords
Τυχαία Θέματα