Επιχείρηση της Αστυνομίας στη Λάρνακα

17:17 16/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ευρείας κλίμακας επιχείρηση πραγματοποίησε χθες και σήμερα η Αστυνομία στη Λάρνακα, για πάταξη της κυβείας, των φαινομένων ηχορύπανσης και αδικημάτων του περί πνευματικής ιδιοκτησίας νόμου.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στη Λεμεσό ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε από μέλη του ΟΠΕ Λάρνακας από τις 18:00 χθες και ολοκληρώθηκε σήμερα τα ξημερώματα, ερευνήθηκε κατάστημα 68χρονου, στο οποίο εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν

1.083 ψηφιακοί δίσκοι μουσικών έργων και 319 ψηφιακοί δίσκοι διάφορων κινηματογραφικών έργων, που εκ πρώτης όψεως φαίνεται να είναι αντίγραφα, καθώς και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής που χρησιμοποιείται για την αναπαραγωγή. Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι εναντίον του ιδιοκτήτη εκκρεμούσαν 6 εντάλματα πρόστιμου για το ποσό των 4.416 ευρώ και συνελήφθηκε.

Εξάλλου, σε έρευνες που έγιναν σε δυο μπυραρίες, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν οι απαιτούμενες από τον ΚΟΤ άδειες λειτουργίας και πώλησης οινοπνευματωδών ποτών. Από την πρώτη μπυραρία κατασχέθηκαν 193 οινοπνευματώδη ποτά και τέσσερα μεγάφωνα, ενώ ο 56χρονος ιδιοκτήτης της συνελήφθηκε αφού εναντίον του εκκρεμούσαν 16 εντάλματα προστίμων για το ποσό των 12.870 ευρώ. Στη δεύτερη μπυραρία εντοπίστηκε πρόσωπο να εργάζεται χωρίς άδεια και κατασχέθηκαν 125 μπουκάλες οινοπνευματωδών ποτών, 17 μεγάφωνα και άλλος εξοπλισμός.

Εξάλλου, μεταξύ των ωρών 3.20 π.μ. – 7 π.μ. σήμερα, έγινε έρευνα με δικαστικό ένταλμα σε υποστατικό που λειτουργεί ως καζίνο, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Αγγελίδης, κατά την είσοδο των αστυνομικών είχαν μπλοκαριστεί οι είσοδοι και ο ανελκυστήρας, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να γίνει παραβίαση δυο εισόδων από μέλη του ΟΠΕ. Εντός του υποστατικού, εντοπίστηκαν και συνελήφθηκαν 16 πρόσωπα, τα οποία οδηγήθηκαν στο Τμήμα Μικροπαραβάσεων και κατηγορήθηκαν γραπτώς για το αδίκημα της συνάθροισης με σκοπό την κυβεία. Από τη σκηνή κατασχέθηκαν 16 τραπέζια, 4 ρουλέτες, μεγάλος αριθμός τραπουλόχαρτων και διάφορα αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν για κυβεία.

Επίσης, κατασχέθηκαν 3.605 δολάρια Αμερικής, 80 στερλίνες Αγγλίας, 5.200 ισραηλινά σέκελ, μια επιταγή για το ποσό των 100 ευρώ, καθώς και το ποσό των 6.000 ευρώ. Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας επεσήμανε ότι τα ανευρεθέντα βρίσκονταν σε κρύπτες εντός τοιχωμάτων, “στοιχεία τα οποία ενισχύουν το αδίκημα της κυβείας”.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, η εκστρατεία της Αστυνομία για πάταξη των συγκεκριμένων αδικημάτων θα συνεχιστεί και θα εντατικοποιηθεί και σε άλλες Επαρχίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα