Επέκταση επιχειρησιακού σχεδιασμού για Συρία αποφάσισαν ΗΠΑ – Τουρκία

17:17 11/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την επέκταση του επιχειρησιακού σχεδιασμού τους για τη Συρία αποφάσισαν ΗΠΑ και Τουρκία, δήλωσε η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον μετά από συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό της Αχμέτ Νταβούτογλου στην Κωνσταντινούπολη.

Οπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, σε δηλώσεις της κατά τη διάρκεια κοινής διάσκεψης Τύπου, η κ. Κλίντον  ανέφερε ότι «συνεργαζόμαστε

στενά κατά τη διάρκεια αυτής της διένεξης».

Ομως, πρόσθεσε, «τώρα χρειάζεται να εισέλθουμε στις ουσιαστικές λεπτομέρειες ενός τέτοιου επιχειρησιακού σχεδιασμού που πρέπει να ισχύσει συνολικά για τις Κυβερνήσεις μας».

«Οι υπηρεσίες πληροφοριών μας, οι στρατιωτικές μας υπηρεσίες έχουν πολύ σημαντικές ευθύνες και ρόλο να διαδραματίσουν γι αυτό θα συστήσουμε μια ομάδα εργασίας ακριβώς για να προχωρήσει επ’ αυτού», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η κ. Κλίντον αναφέρθηκε και στις κυρώσεις που επέβαλαν χθες οι ΗΠΑ στο Ιράν.

«Συνεχίζουμε να αυξάνουμε την πίεση εκ του έξωθεν», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «χθες στην Ουάσινγκτον ανακοινώσαμε κυρώσεις που έχουν ως στόχο να εκθέσουν και να διαταράξουν τους δεσμούς μεταξύ Ιράν, Χεζμπολάχ και Συρίας που παρατείνουν τη ζωή του καθεστώτος Ασαντ».

Στο μεταξύ, συνεχίστηκαν το Σάββατο οι συγκρούσεις στη Συρία, με τις δυνάμεις του Προέδρου Μπασάρ Αλ-Ασαντ να συγκρούονται με τους επαναστάτες στην καρδιά της Δαμασκού κοντά στην Κεντρική Τράπεζα της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα