Επαφές Υπουργού Δικαιοσύνης σε Βρυξέλλες και Κοπεγχάγη

18:02 22/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκάς Λουκά πραγματοποίησε επαφές με μέλη της Επιτροπής Νομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, ενώ συμμετείχε επίσης και στην υπουργική συνάντηση ΕΕ και ΗΠΑ, στην Κοπεγχάγη.

Σύμφωνα με σημερινή επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Λουκά συναντήθηκε την περασμένη Τρίτη, 19 Ιουνίου, με τους συντονιστές

των πολιτικών ομάδων της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (JURI), στο πλαίσιο της προεργασίας για την παρουσίαση των προτεραιοτήτων της Κυπριακής Προεδρίας στον Τομέα Δικαιοσύνης, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Ιουλίου.

Προστίθεται ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι Ευρωβουλευτές-συντονιστές της JURI αντάλλαξαν απόψεις με τον κ. Λουκά για τα θέματα που απασχολούν την Επιτροπή, ενώ ο Υπουργός τους ενημέρωσε ότι θα τοποθετηθεί επ’ αυτών κατά την επίσημη παρουσίαση.

Εξάλλου, αναφέρεται ότι ιδιαίτερα σημαντικά ήταν τα αποτελέσματα της υπουργικής συνάντησης μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ που ακολούθησε στην Κοπεγχάγη, στην οποία συμμετείχε ο κ. Λουκά, με θέμα τη συνεργασία των δύο μερών στον Τομέα Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέρεται ότι οι Υπουργοί υπογράμμισαν τη μεγάλη πρόοδο που έχουν πετύχει ΕΕ και ΗΠΑ στα θέματα αντιμετώπισης του ηλεκτρονικού εγκλήματος, ενώ στάθηκαν ιδιαίτερα στην πρόσφατη σύσταση μιας παγκόσμιας συμμαχίας κατά της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών μέσω διαδικτύου, με πρωτοβουλία της ΕΕ και με τη συμμετοχή των ΗΠΑ.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι αποφάσισαν όπως συνεχιστούν οι εργασίες για την περαιτέρω προώθηση της συμφωνίας «ομπρέλας» μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ, αναφορικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Οπως τόνισαν, οι δύο πλευρές, έχουν καταλήξει σε σημαντικές συγκλίσεις σε βασικά ζητήματα, ενώ οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και επί Κυπριακής Προεδρίας.

Ερωτηθείς για τη συνάντηση στην Κοπεγχάγη, ο κ. Λουκά χαρακτήρισε τη συνέργεια μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ ως «μία ζωντανή διαδικασία, η οποία θα έχει ως επόμενο βήμα τη συνάντηση ανώτερων αξιωματούχων στην Κύπρο τον Ιούλιο, κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα