Επαφές ΥΠΕΞ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

09:43 21/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, που συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην επίσκεψή του στις ΗΠΑ από τις 21-28 Σεπτεμβρίου, θα έχει σειρά διμερών επαφών στο περιθώριο της 68ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ενώ θα συμμετάσχει στις ειδικές συνόδους υψηλού επιπέδου στον ΟΗΕ για την «καινοτόμο χρηματοδότηση» και τον πυρηνικό αφοπλισμό, στη συνάντηση του ECOSOC για τα

ανθρώπινα δικαιώματα, στην ειδική σύνοδο του Σ.Α. του ΟΗΕ για τα μικρά όπλα, στη σύνοδο υπουργών Εξωτερικών των χωρών της Κοινοπολιτείας, καθώς και σε συναντήσεις των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, αλλά και την υπουργική συνάντηση για τη Μέση Ανατολή

Την Κυριακή το βράδυ ο υπουργός Εξωτερικών θα λάβει μέρος στην τριμερή υπουργική συνάντηση Αιγύπτου-Κύπρου και Ελλάδας, που θα φιλοξενηθεί στην αιγυπτιακή μόνιμη αντιπροσωπεία και θα ασχοληθεί με την κατάσταση στην περιοχή της Μεσογείου αλλά και θέματα κοινού ενδιαφέροντος για τις τρεις χώρες, όπως η ενέργεια.

Οι διμερείς του επαφές περιλαμβάνουν συναντήσεις με τους ομολόγους του Καζακστάν, της Γουατεμάλας, του Μαρόκο, της Γουϊάνας, του Ιράκ, της Αυστραλίας, του Μαυροβουνίου, της Λιβύης, της Κίνας, της Ταϊλάνδης, του Κουβέιτ της Ιορδανίας, του Ιράν και της Αργεντινής, καθώς και τον πρόεδρο της Παλαιστίνης.

Παράλληλα θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο τις Δημοκρατίας στις διμερείς επαφές του στη Νέα Υόρκη, καθώς και την συνάντηση στην Ουάσιγκτον με τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ενώ θα έχει και συνάντηση με τη σύνταξη της εφημερίδας «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ».

Keywords
Τυχαία Θέματα