Επαφές Προέδρου στις Βρυξέλλες ενόψει Eurogroup

20:47 14/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αλλεπάλληλες συναντήσεις πραγματοποιεί στις Βρυξέλλες στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με κορυφαίους Κοινοτικούς αξιωματούχους και Ευρωπαίους ηγέτες, ενόψει της αυριανής κρίσιμης συνεδρίας του Εurogroup για τη στήριξη της Κύπρου.

Πριν από

την έναρξη των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Χέρμαν Βαν Ρόμπει και τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ενώ απόψε θα συνεχίσει τις επαφές με ιδιαίτερες συναντήσεις που θα έχει με τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Νωρίτερα το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε, στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά.

Κύπριος αξιωματούχος ερωτηθείς σχετικά με την αυριανή συνεδρίαση, αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη, επισημαίνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις δεν γίνονται δημόσια. Αναγνώρισε, ωστόσο, την πολυπλοκότητα του θέματος, υπογραμμίζοντας ότι καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες για εξεύρεση λύσης.

Εμείς θέλουμε συμφωνία το συντομότερο ώστε να εκλείψει η σημερινή αβεβαιότητα και να γίνει επανεκκίνηση της κυπριακής οικονομίας, είπε, ενώ ανέφερε ως πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα