Επαφές ΔΣ ΕΣΚ για επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι

18:07 26/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σειρά επαφών με πολιτειακούς και κομματικούς αξιωματούχους εγκαινίασε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου για συζήτηση των οξύτατων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι και της εξεύρεσης τρόπων συνδρομής της Πολιτείας προς τις εφημερίδες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΚ, κλιμάκιο του ΔΣ της Ένωσης είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρη Συλλούρη στον

οποίο ανέλυσε διεξοδικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι εργαζόμενοι στα έντυπα Μέσα.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μιχάλης Γιωργάλλας.

Όπως αναφέρεται, «οι απολύσεις συναδέλφων, οι οποίοι καταδικάζονται ουσιαστικά σε μόνιμη ανεργία, η πτώση των εσόδων των εφημερίδων και ο ορατός πλέον κίνδυνος για νέες απολύσεις ήταν τα κύρια προβλήματα που συζητήθηκαν».

Η Ένωση Συντακτών, προστίθεται, «έχει καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις-εισηγήσεις που αφορούν την αγορά από μέρους του κράτους υπηρεσιών από τις εφημερίδες, την αγορά εφημερίδων και τη διανομή τους σε εθνοφρουρούς, φοιτητές, μαθητές κ.ά.».

Σημειώνεται ότι «όλα αυτά συζητήθηκαν αναλυτικά κατά τη συνάντηση».

«Με ικανοποίηση ανακοινώνουμε ότι ο κ. Συλλούρης έδωσε τη διαβεβαίωση του πως  θα υποστηρίξει τις θέσεις της Ένωσης Συντακτών, προκειμένου να στηριχτεί ο κλάδος των δημοσιογράφων και να αποτραπεί η συρρίκνωση της πληροφόρησης ως κοινωνικού αγαθού και κύριου συστατικού της ελευθεροτυπίας και γενικότερα της Δημοκρατίας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Αναφέρει, επίσης, ότι οι θέσεις και προβληματισμοί του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών διατυπώνονται σε επιστολή- υπόμνημα που στάλθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρόεδρο της Βουλής  και όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.
Το κλιμάκιο της Ένωσης θα έχει αύριο συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής και στις επόμενες ημέρες με αρχηγούς άλλων κομμάτων, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα