Εντοπισμός και κατάσχεση φυτών κάνναβης

16:42 31/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε κατάσχεση δεκαπέντε συνολικώς δενδρυλλίων κάνναβης προέβη η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ), ευρισκόμενη σε συνεννόηση με την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων, η οποία συνέλαβε με διατάγματα τριήμερης κράτησης δύο πρόσωπα, ενώ 30χρονος Ελληνοκύπριος, τον οποίο συνέλαβε η κυπριακή Αστυνομία για την ίδια υπόθεση, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο παραπονούμενος για πόνο στο κεφάλι.

Σε δηλώσεις του σήμερα, ο Υποδιοικητής της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ) Νίκος Νικολάου, ανέφερε ότι είχε ληφθεί πληροφορία στην Υπηρεσία από προχθές ότι στην τοποθεσία “Καρδερί”, του χωριού Υψωνας,

στην επαρχία Λεμεσού, υπήρχαν σε καλλιέργεια φυτά κάνναβης.

Η πληροφορία αυτή, συνέχισε ο κ. Νικολάου, αξιολογήθηκε, εντοπίσθηκε το συγκεκριμένο μέρος και ετέθη υπό συνεχή διακριτική παρακολούθηση, στη διάρκεια της οποίας υπέπεσε χθες στην αντίληψη των αστυνομικών ένα αυτοκίνητο σαλούν να προσεγγίζει την υπό παρακολούθηση τοποθεσία.

Από το αυτοκίνητο, όπως δήλωσε ο κ. Νικολάου, κατέβηκε ένας νεαρός, 30ετής Ελληνοκύπριος -όπως διαπιστώθηκε αργότερα- ο οποίος κρατούσε δύο πλαστικά δοχεία με νερό, τα οποία χρησιμοποίησε για να ποτίσει τα φυτά κάνναβης.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής και ενώ ο νεαρός επιχειρούσε να απομακρυνθεί από το χώρο της φυτείας με το αυτοκίνητό του, επενέβησαν τα μέλη της ΥΚΑΝ και τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν χρησιμοποιώντας χειροπέδες”.

Σύμφωνα με την αρχική πληροφόρηση της ΥΚΑΝ, το πρόσωπο αυτό διατηρούσε και άλλη φυτεία κάνναβης, στην τοποθεσία “Φαρσάρης” του Υψωνα, σε έδαφος που ελέγχεται από τις Βρετανικές Βάσεις.

Οπως είπε ο Υποδιοικητής της ΥΚΑΝ, ενημερώθηκαν από τις κυπριακές αστυνομικές Αρχές οι αστυνομικοί των Βάσεων και, σε συνεννόηση μαζί τους, μετέβησαν στο χώρο της φυτείας, όπου και παρουσιάστηκε μοτοσικλετιστής -νεαρός Ελληνοκύπριος- ο οποίος μετέφερε μαζί του πλαστικό δοχείο με νερό.

Οταν αντελήφθη τους αστυνομικούς, ο νεαρός πέταξε το δοχείο στο έδαφος, όμως παρέμεινε στο μέρος εκείνο, κατόπιν υποδείξεως των Κυπρίων αστυνομικών, οι οποίοι ανέμεναν ακόμα την άφιξη των Βρετανών συναδέλφων τους, οι οποίοι, αφού έφθασαν εκεί, ερεύνησαν την περιοχή, ανακαλύπτοντας άλλα έξι φυτά κάνναβης.

Ανακρινόμενος ο νεαρός μοτοσικλετιστής, ανέφερε ότι είχε λάβει οδηγίες από τον ήδη συλληφθέντα από την ΥΚΑΝ 30χρονο Ελληνοκύπριο για να πάει να ποτίσει τα έξι αυτά φυτά.

Επίσης, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Νικολάου, η ΥΚΑΝ ερεύνησε την οικία του συλληφθέντος 30χρονου και σε κοντινή από αυτό απόσταση ευρέθησαν άλλα δύο φυτά κάνναβης, τα οποία ο συλληφθείς αναγνώρισε ως δικά του.

Συνολικώς, δήλωσε ο κ. Νικολάου, κατασχέθηκαν δεκαπέντε δενδρύλλια για τα οποία ο 30χρονος συλληφθείς παραδέχθηκε πως ήταν δικά του και τα καλλιεργούσε για δική του χρήση.

Οπως ανέφερε ο κ. Νικολάου, ο 30χρονος δεν συνελήφθη, αλλά παραμένει στο Νοσοκομείο, επειδή παραπονέθηκε για πόνο στο κεφάλι, ενώ για τον μοτοσικλετιστή εκδόθηκε διάταγμα τριήμερης κράτησης από την Αστυνομία των Βρε

Keywords
Τυχαία Θέματα