Εντατικοποιούνται στη Λεμεσό οι έλεγχοι για τις κροτίδες

14:22 13/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αριθμό κροτίδων εντόπισε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην κατοχή νεαρών, η αστυνομία Λεμεσού, στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που διενεργεί με πεζές ή μηχανοκίνητες περιπολίες, ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται και στους χώρους των εκκλησιών, όπου νεαροί συγκεντρώνουν ξύλα για την καθιερωμένη λαμπρατζιά.

Στην πρώτη περίπτωση, μέλη της τροχαίας Λεμεσού ανέκοψαν για έλεγχο 40 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, αυτοκίνητο που οδηγούσε 17χρονος. Από τις εξετάσεις εντοπίστηκαν στο χαλάκι, πίσω από τη θέση του οδηγού, 50 κροτίδες τριγωνικού

σχήματος και άλλες 87 κυλινδρικές κροτίδες κάτω από το πισινό κάθισμα. Διαπιστώθηκε επίσης ότι ο νεαρός δεν κατείχε ούτε άδεια οδήγησης, ούτε καλυπτόταν από πιστοποιητικό ασφάλειας, ενώ το αυτοκίνητο δεν είχε πιστοποιητικό καταλληλότητας ή άδεια κυκλοφορίας.

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα πέντε λεπτά μετά τη μια, δόθηκε πληροφορία ότι στην περιοχή του χωριού Φασούλα διακινείτο όχημα που μετέφερε κροτίδες. Τρία περιπολικά της αστυνομίας εντόπισαν μετά από λίγο το αυτοκίνητο και άρχισε καταδίωξη του. Ο συνοδηγός θεάθηκε σε κάποια στιγμή να πετά από το παράθυρο χαρτοκιβώτιο που περιείχε 46 κροτίδες διαφόρων διαστάσεων. Το αυτοκίνητο ανακόπηκε από δυο περιπολικά και όπως διαπιστώθηκε, οδηγός του ήταν 18χρονος κάτοχος μαθητικής άδειας οδήγησης, ενώ συνοδηγός ήταν 20χρονος. Ανακρινόμενοι οι δυο νεαροί ομολόγησαν ότι κατείχαν και μετέφεραν τις κροτίδες που βρίσκονταν στο χαρτοκιβώτιο.

Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Γιάννης Γεωργίου, δήλωσε πως η αστυνομική διεύθυνση Λεμεσού εντατικοποιεί τις περιπολίες και έρευνες της για εντοπισμό των επικίνδυνων και παράνομων κροτίδων, ενώ αποκορύφωμα θα αποτελέσει η νύχτα της Ανάστασης με πεζές και μηχανοκίνητες περιπολίες στους χώρους των εκκλησιών.

Ανέφερε ακόμη πως, σε σχέση με τις λαμπρατζιές, δεν έχουν παρατηρηθεί ιδιαίτερα προβλήματα φέτος, αφού υπάρχει συνεχής έλεγχος των ποσοτήτων ξύλων που οι νεαροί συγκεντρώνουν για τη λαμπρατζιά της ενορίας τους.

”Η αστυνομία σε συνεργασία με τους Δήμους, τις κοινότητες, την πυροσβεστική και τις άλλες αρχές, ελέγχουν και επιτηρούν όλους τους χώρους όπου οι νεαροί μαζεύουν ξύλα για το έθιμο της λαμπρατζιάς και δεν επιτρέπουν να μαζευτούν τόσο μεγάλες ποσότητες ξύλων, ώστε να δημιουργούν προβλήματα”, ανέφερε ο κ.Γεωργίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα