Η ΠΑΣΥΠΙ επικρίνει δηλώσεις Μαυρόκωστα για τη διάσωση των KA

13:02 13/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

H Παγκύπρια Συντεχνία Πιλότων (ΠΑΣΥΠΙ), σε ανακοίνωσή της, σχολιάζει συνέντευξη του Προέδρου του ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών Γιώργου Μαυρόκωστα σε καθημερινή εφημερίδα, σε συνάρτηση με την πρόσφατη πρόταση της Υπουργού Εργασίας για τις Κυπριακές Αερογραμμές.

Όπως αναφέρουν, ο κ. Μαυρόκωστας δήλωσε ότι η πρόταση του Υπουργείου Εργασίας «είναι αρκετή για να λύσει το πρόβλημα ανταγωνιστικότητας των Κ.Α.»

«Η πρόταση καταρχήν, της Υπουργού Εργασίας, εκπονήθηκε με σκοπό να διορθώσει κάποιες στρεβλώσεις των Συλλογικών Συμβάσεων, αντισταθμίζοντας την περσινή εισφορά των

πέντε εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκε από όλο το προσωπικό. Είναι όμως μια πρόταση, η οποία αποδεδειγμένα φέρνει αισθητά λιγότερες (περίπου 2.8 εκ.) εξοικονομήσεις στην Εταιρεία», αναφέρει η ΠΑΣΥΠΙ.

Προσθέτει ότι παράλληλα με την πρόταση της Υπουργού Εργασίας, το ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών, του οποίου προεδρεύει ο κ. Μαυρόκωστας, προχωρούσε ήδη σε εκπόνηση άλλου επιχειρησιακού σχεδίου το οποίο προνοεί πολύ μεγαλύτερη συνεισφορά από την πλευρά των εργαζομένων και το οποίο έχει ολοκληρωθεί και εντός των ημερών θα παρουσιαστεί στο Υπουργείο Οικονομικών για έγκριση.

Η ΠΑΣΥΠΙ διερωτάται σε ποια οικονομική θεωρία και σε τι είδους μαθηματικό υπολογισμό στηρίζει ο κ. Μαυρόκωστας την δήλωση του, όταν διασφαλίζοντας σχεδόν την μισή από την περσινή συνεισφορά θεωρεί ότι καθίσταται η Εταιρεία ανταγωνιστική, όταν πέρσι σημείωνε ρεκόρ ζημιών.

Διερωτάται επίσης πόσο σοβαρή μπορεί να είναι μια τέτοια δήλωση ή μήπως πρόκειται απλά για μια ακόμα προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης και δημιουργίας εντυπώσεων.

«Πώς αξιολογείται η δήλωση του κ. Μαυρόκωστα να παρουσιάζει ως ικανοποιητική την πρόταση της Υπουργού Εργασίας, ενώ την ίδια ώρα γνωρίζει ότι ετοιμάζεται άλλο επιχειρησιακό σχέδιο από το ίδιο το Συμβούλιο του; Πώς αξιολογείται η στάση του κ. Μαυρόκωστα να παρίσταται σε συνάντηση όλων των Συντεχνιών, ενώπιον της Υπουργού Εργασίας και των Διευθυντών του Υπουργείου και της Μεσολαβητικής Υπηρεσίας, συμφωνώντας και προτρέποντας τις Συντεχνίες στην υιοθέτηση της πρότασης, όταν αυτή απορρίπτεται λίγες μέρες αργότερα από το ΔΣ του οποίου προΐσταται, με πιθανότατα και τη δική του ψήφο;», προσθέτει η ΠΑΣΥΠΙ.

Εκφράζει παράλληλα λύπη, γιατί όπως αναφέρει, η αξιολόγηση των λόγων και των πράξεων του Προέδρου του ΔΣ δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για το μέλλον.

«Τέτοιες τοποθετήσεις και ενέργειες δημιουργούν αισθήματα ανασφάλειας και ανησυχίας και δυναμιτίζουν το κλίμα εμπιστοσύνης και συνέργειας που θα έπρεπε να υπάρχει ενόψει των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα της ζωής μας, σαν Εταιρεία», αναφέρεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα