Ενέργειες ψευδοκράτους για μεταφορά τουριστών από σκανδιναβικές χώρες

20:03 31/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μετά τη λειτουργία γραφείου στην Πολωνία, το τουριστικό γραφείο Akmina Travel που λειτουργεί στα κατεχόμενα, προχώρησε στη λειτουργία του ταξιδιωτικού γραφείου Turistrejser στην Δανία, με στόχο την πραγματοποίηση ναυλωμένων πτήσεων από και προς τα κατεχόμενα.

Όπως αναφέρει η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις», πρώτα ιδρύθηκε το τουριστικό γραφείο Citron Travel στην Πολωνία και μετά το Turistrejser στην Κοπεγχάγη.

Στα εγκαίνια, τα οποία δεν αναφέρεται πότε έγιναν, παρέστη

μεταξύ άλλων ο «υπουργός» τουρισμού, περιβάλλοντος και πολιτισμού, Ουνάλ Ουστέλ.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΔΣ του Akmina Travel, Ισμαϊλ Αμπιντίν είπε ότι στόχος τους είναι η μεταφορά μεγάλου αριθμού τουριστών από σκανδιναβικές χώρες στα κατεχόμενα και επέλεξαν ως αρχή τη Δανία. Εντός τριών εβδομάδων, πρόσθεσε, θα λειτουργήσουν τουριστικό γραφείο και στη Σουηδία.

Ο κ. Ουστέλ ανέφερε ότι μεγαλύτερος στόχος του ψευδοκράτους είναι να καταστούν τα κατεχόμενα τουριστικός προορισμός καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, προσθέτοντας ότι καταβάλλονται προσπάθειες για τη μεταφορά τουριστών ιδιαίτερα από τη Δανία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία και τη Φινλανδία.

Στο μεταξύ, το «υπουργείο» τουρισμού, περιβάλλοντος και πολιτισμού εγκαινίασε στο ξενοδοχείο Richmond της Δανίας «σειρά εκδηλώσεων βόρειας Ευρώπης», στην οποία συμμετέχουν επαγγελματίες στον τομέα του τουρισμού. Παρόντες ήταν επίσης ο Τούρκος πρέσβης στην Δανία, Αχμέτ Μπερκί Ντιμπέκ και εκπρόσωποι της «ένωσης Τ/κ ξενοδόχων» και της «ένωσης Τ/κ ταξιδιωτικών πρακτόρων».

Η εκδήλωση θα συνεχισθεί σήμερα στη Νορβηγία και θα ακολουθήσει αύριο η ίδια εκδήλωση στην πρωτεύουσα της Σουηδίας, Στοκχόλμη και την Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012, στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στη Δανία, τουριστικοί πράκτορες από τη Δανία και το ψευδοκράτος συνομίλησαν σχετικά με την τουριστική αγορά των κατεχομένων, ενώ από πλευράς του ο κ. Ουστέλ ανέφερε ότι στόχος τους είναι η δημιουργία γέφυρας τουρισμού μεταξύ της Βόρειας Ευρώπης και του ψευδοκράτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα