Σε καλπάζουσα αύξηση ανεργίας με εφιαλτικές διαστάσεις αναφέρεται το ΔΗΚΟ

19:42 31/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ) αναφέρει ότι «η καλπάζουσα αύξηση της ανεργίας στην Κύπρο παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις και το νέο ιστορικό ρεκόρ ανεργίας του 12,2% που καταγράφεται στις νέες στατιστικές έρευνες, πρέπει να σημάνει συναγερμό διότι πρόκειται για ένα ποσοστό που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου».

Σε ανακοίνωσή του το ΔΗΚΟ, αναφέρει, επίσης ότι «αν η ανεργία συνεχίσει να καλπάζει με τους σημερινούς ανησυχητικούς ρυθμούς, σύντομα μεγάλες

ομάδες της κοινωνίας θα βρεθούν σε συνθήκες φτώχειας και ανέχειας, γεγονός που θα οδηγήσει σε σοβαρά κοινωνικά προβλήματα».

Το ΔΗΚΟ προσθέτει ότι «χρειάζεται εγρήγορση και άμεση δράση, γιατί η ανεργία αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω λόγω του σκληρού μνημονίου, το οποίο θα οδηγήσει την κυπριακή οικονομία σε περαιτέρω ύφεση και λόγω της ολοκλήρωσης της τουριστικής περιόδου και της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά».

«Ως Δημοκρατικό Κόμμα επαναλαμβάνουμε για ακόμα μια φορά πως μόνο με την ενθάρρυνση της ανάπτυξης και την προώθηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα