Ενδεχόμενη λύση μήνυμα εμπιστοσύνης προς διεθνείς αγορές, διεμήνυσε ο Βρετανός Υφυπουργός

21:07 5/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μια ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού θα έστελνε ένα μήνυμα εμπιστοσύνης προς τους επενδυτές σε όλο τον κόσμο ότι η Κύπρος, ως επανενωμένη Δημοκρατία, είναι ξανά η χώρα για επενδύσεις, δήλωσε σήμερα ο Υφυπουργός Ευρώπης της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Λίντινγκτον, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να στηρίζει τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο με

στόχο την επίλυση του Κυπριακού.

Ο Βρετανός Υφυπουργός Ευρώπης, ο οποίος πραγματοποιεί από σήμερα διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο, έγινε το απόγευμα δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδη.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση στην οποία παρέστησε και ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο Βρετανός Υφυπουργός χαρακτήρισε πολύ καλή τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, τον οποίο και συνεχάρη, όπως ανέφερε, για τις ηγετικές ικανότητες που έχει επιδείξει.

«Όταν ανέλαβε την ηγεσία εδώ στην Κύπρο αντιμετώπισε τα πιο δύσκολα προβλήματα που μπορεί να φανταστεί κάποιος, στην οικονομία και σε σχέση με την κρίση στο τραπεζικό σύστημα και επέδειξε πραγματικά ηγετικές ικανότητες λαμβάνοντας δύσκολες αποφάσεις προς το συμφέρον του κυπριακού λαού» σημείωσε σχετικά, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει επιδείξει ηγετικές ικανότητες και σε ό,τι αφορά τη διευθέτηση του Κυπριακού.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο Βρετανός Υφυπουργός Ευρώπης είπε ότι δεν είναι το Ηνωμένο Βασίλειο που θα καθορίσει τη μορφή της λύσης, υποδεικνύοντας πως αυτή θα συμφωνηθεί από τις κοινότητες του νησιού.

Σημείωσε ωστόσο πως η εξεύρεση λύσης είναι προς το συμφέρον όλων, επισημαίνοντας ότι μια ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού θα έστελνε ένα μήνυμα εμπιστοσύνης προς τους επενδυτές σε όλο τον κόσμο ότι η Κύπρος, ως επανενωμένη Δημοκρατία, είναι ξανά η χώρα για επενδύσεις. Εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση ότι ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού θα αυξήσει τις προοπτικές για επενδύσεις και άνοιγμα θέσεων εργασίας στο νησί, που εδώ και καιρό, όπως είπε, αναμένουν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι.

Ο Ντέιβιντ Λίντινγκτον σημείωσε πως απ’ ότι φαίνεται, «είμαστε κοντά στο ενδεχόμενο για κάποια σημαντικά βήματα προς τα εμπρός», εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι ηγεσίες και στις δύο κοινότητες «θα μπορέσουν να κάνουν αυτά τα επιπρόσθετα βήματα και τους συμβιβασμούς που χρειάζονται έτσι ώστε να αρχίσουν σοβαρές διαπραγματεύσεις, θα μπορέσουν να συμφωνήσουν σ’ ένα κοινό ανακοινωθέν».

Διαβεβαίωσε τέλος ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να στηρίζει τους ηγέτες στην Κύπρο επειδή, όπως είπε, «θέλουμε κι εμείς να δούμε αυτή την ιστορική διαμάχη να φτάνει επιτέλους σε μια από κοινού συμφωνημένη διευθέτηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα