Ενδεχόμενη αύξηση εταιρικού φόρου, πλήγμα στις Επιχειρήσεις Διεθνών Δραστηριοτήτων

15:42 2/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μια ενδεχόμενη αύξηση του εταιρικού φόρου, θα πλήξει καθοριστικά τον τομέα των Επιχειρήσεων Διεθνών Δραστηριοτήτων, δήλωσε σήμερα ο  Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Μάριος Καράντωνας, ο οποίος ανέφερε πως οι δηλώσεις του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών επιβεβαιώνουν την πρόθεση ορισμένων ανταγωνιστών της Κύπρου να υποχρεώσουν την κυπριακή Κυβέρνηση να αυξήσει τον εταιρικό φόρο.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Καράντωνας είπε πως «ο τομέας των Επιχειρήσεων Διεθνών Δραστηριοτήτων σήμερα απασχολεί

16.000 άτομα και έχει προσελκύσει στην Κύπρο καταθέσεις από επενδυτές του εξωτερικού ύψους 19 δις ευρώ»».

«Επιβάλλεται», είπε, «η κυβέρνηση να προτάξει στην Τρόικα ότι ο τομέας των υπηρεσιών πρέπει να ενισχυθεί και η ανταγωνιστικότητα του να στηριχθεί προκειμένου να συνεχίσει ο τομέας αυτός να παράγει σημαντικά έσοδα για τα κρατικά ταμεία».

Μεταφορά Συντελεστή Δόμησης από τα κατεχόμενα
——————————————————————–
Σχολιάζοντας τη θέση της Υπουργού Εσωτερικών Ελένης Μαύρου, η οποία απέρριψε την πρόταση του ΕΥΡΩΚΟ για τη μεταφορά Συντελεστή Δόμησης από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές, ο κ. Καράντωνας είπε: «Απορρίπτουμε το επιχείρημα της Υπουργού Εσωτερικών ότι η πρόταση μας για μεταφορά αναπτυξιακών δικαιωμάτων υπό τη μορφή Συντελεστή Δόμησης, από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές θα δημιουργήσει δήθεν πολιτικά προβλήματα στη συζήτηση για το εδαφικό και το περιουσιακό».

«Εμείς δηλώνουμε», ανέφερε, «ότι η πρόταση μας θα ενισχύσει την οικονομική φερεγγυότητα του προσφυγικού κόσμου, που επωμίζεται τις βαρύτερες συνέπειες της τουρκικής εισβολής, θα αποτρέψει την προσφυγή στην παράνομη επιτροπή αποζημιώσεων των κατεχομένων, θα αποφέρει έσοδα στο κράτος χωρίς το παραμικρό κόστος και θα συμβάλει στην αναζωογόνηση της ανάπτυξης».

Συστήματα Ελέγχου Πτήσεων
————————————–
Ο Αντιπρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ αναφέρθηκε, επίσης, στη συνάντηση με εκπροσώπους της Παγκύπριας Συντεχνίας Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, κατά την οποία όπως είπε, το κόμμα του διαπίστωσε ότι «η απουσία στον τόπο μας, σύγχρονων συστημάτων ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας εγκυμονεί κινδύνους σε θέματα ασφάλειας πτήσεων στην περιοχή ελέγχου πτήσεως Λευκωσίας».

Κάλεσε το Υπουργείο Συγκοινωνιών να προχωρήσει σε αναβάθμιση του σημερινού εξοπλισμού ελέγχου πτήσεων πρώτιστα για λόγους ασφαλείας και προκειμένου να ακυρωθεί η προσπάθεια της Άγκυρας να αναλάβει η Τύμπου μέρος του εναέριου ελέγχου.

Keywords
Τυχαία Θέματα