Η Βρετανία προτείνει συνεργασία των χωρών στην κυπριακή ΑΟΖ

15:02 2/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η ανακάλυψη υδρογονανθράκων (στην Κυπριακή ΑΟΖ) παρέχει τη δυνατότητα ώστε να υπάρξει περισσότερη ευημερία και ενεργειακή ασφάλεια στη περιοχή, δήλωσε ο Βρετανός Υπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ντέηβιντ Λίτινγκτον απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του Εργατικού Κόμματος, Τζίμ Σιέριταν, κατά τη διάρκεια συνεδρίας του βρετανικού κοινοβουλίου.

Ο Βρετανός Υπουργός εξέφρασε την προσδοκία όλες οι χώρες της περιοχής να συνεργαστούν για την ανάπτυξη των πόρων αυτών για τη κοινή ωφέλεια των κρατών της περιοχής.

Εξάλλου, απαντώντας σε άλλη ερώτηση του ιδίου Βουλευτή ο κ. Λίτινγκτον επανέλαβε

την θέση της βρετανικής κυβέρνησης ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει κυριαρχικά δικαιώματα να διεξάγει έρευνες για φυσικό αέριο στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.

«Πιστεύουμε ότι η προοπτική για μεγαλύτερη ευημερία από την επιτυχή εξόρυξη υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο αποτελεί ένα από τους πολλούς λόγους γιατί είναι προς το συμφέρον όλων των κοινοτήτων της Κύπρου, της Τουρκίας και της Ελλάδας  να καταλήξουν σε συμφωνία όσον αφορά στις ναυτιλιακές διενέξεις  στη περιοχή καθώς και στη διευθέτηση του Κυπριακού», ήταν η κατά λέξι απάντηση του Βρετανού Υπουργού.

Σε ερώτηση άλλου Βουλευτή, αυτή την φορά του Ντέηβιντ Μπάροους, του Συντηρητικού Κόμματος, ο κ. Λίντινγκτον είπε ότι κάθε διευθέτηση του Κυπριακού θα πρέπει να τυγχάνει της ανεπιφύλακτης υποστήριξης και των δύο κοινοτήτων του νησιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα