Ενάντια στην αύξηση του ΦΠΑ η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών

16:06 30/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Η Παγκύπρια Ενωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής τάσσεται ενάντια στην αύξηση του συντελεστή του ΦΠΑ και θα τον πολεμήσει με κάθε δυνατόν τρόπο, όπως δηλώνει σε γραπτή ανακοίνωσή της.

”Προειδοποιούμε πως αν παρ’ ελπίδα, η Κυβέρνηση και η Βουλή συμφωνήσουν στην αύξηση του ΦΠΑ, θα αντιδράσουμε

καλώντας τους καταναλωτές σε συστηματικό και συνεχές μποϊκοτάζ διαρκείας με αποχή από ορισμένα είδη ή/και με μείωση γενικά της κατανάλωσης”. Τότε, αναφέρεται, θα δουν κάποιοι πως η αλόγιστη αυτή ενέργεια τους θα στραφεί σαν μπούμερανγκ κατά της οικονομίας των αριθμών και των δειχτών τους.

Τη μεγαλύτερη ευθύνη για την κρίση και την απουσία μέτρων προστασίας των καταναλωτών έχουν οι κυβερνήσεις, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Διεθνής Τράπεζα, οι μεγάλες εμπορικές τράπεζες και όλα τα άλλα μικρά ή/και μεγάλα, τοπικά ή διεθνή οικονομικά συμφέροντα, με άλλα λόγια, το σαθρό οικονομικό σύστημα των μεγάλων συμφερόντων, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ενωσης.

Στην Κύπρο η κατάσταση, ένεκα των λανθασμένων χειρισμών και της εγκληματικής καταστροφής του κύριου ενεργειακού παραγωγικού δυναμικού, προστίθεται, η κατάσταση εξελίχτηκε σε μη ελεγχόμενη και μας οδηγεί στην καταστροφή αφού ”οι μεγαλύτεροι συνειδητοποιούμε να επιστρέφουμε δεκαετίες πίσω”.

Ένεκα του μικρού μεγέθους της οικονομίας της χώρας αλλά και της μεγάλης εξάρτησης της από την ευρωπαϊκή και τη διεθνή οικονομία, οι επιπτώσεις της κρίσης κτυπούν με σχετική καθυστέρηση και πλήττουν κυρίως τα μικρομεσαία εισοδήματα και αυτά των νέων που ξεκινούν τις οικογένειες τους, σημειώνεται.

Η Παγκύπρια Ενωση Καταναλωτών κάνει λόγο για στρατιές ανέργων, κυρίως επιστημόνων. Οι πολύτεκνοι, οι συνταξιούχοι, οι μη προνομιούχοι, οι χαμηλόμισθοι και γενικά οι μη έχοντες και οι δυσπραγούντες βρίσκονται στην ίδια απελπιστική κατάσταση, αναφέρεται.

”Οι πολιτικοί μας όμως το βιολί τους. Κυβερνώντες ή αντιπολιτευόμενοι, η έγνοια τους είναι να σώσουν τους αριθμούς και τους δείκτες”. Απομακρυσμένοι όλο και περισσότερο από τον πολίτη και θολωμένοι από τη μέθη και την παραζάλη της εξουσίας και της πολιτικοοικονομικής διαπλοκής, δεν βλέπουν παρά μόνο πως θα αυξήσουν τα εισοδήματα μέσα από μεγαλύτερες ή/και νέες φορολογίες εις βάρος των πολιτών-καταναλωτών, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η περεταίρω αύξηση του ΦΠΑ, καταλήγει η Ενωση Καταναλωτών, θα πλήξει διπλά άμεσα και έμμεσα τις προαναφερόμενες κατηγορίες ανθρώπων, ”αφού κάποιοι επιτήδειοι, όπως σε κάθε τέτοια περίπτωση, θα αρπάξουν πάλι την ευκαιρία να στρογγυλοποιήσουν τις τιμές προς τα πάνω”.

Keywords
Τυχαία Θέματα