Ελλείψεις σε βασικά αγαθά αντιμετωπίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο Αραδίππου

10:47 5/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ελλείψεις σε βασικά αγαθά, όπως παιδικό γάλα και παιδικές πάνες, παρατηρούνται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αραδίππου και σύμφωνα με το Δήμαρχο Ευάγγελο Ευαγγελίδη, ο κόσμος που χρειάζεται βοήθεια παίρνει τρόφιμα σε εβδομαδιαία βάση και ο Δήμος έχει την υποχρέωση να βοηθά αυτούς τους ανθρώπους με όποιο τρόπο μπορεί.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Ευαγγελίδης, τα τρόφιμα που δίνονται στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη είναι τα ονομαζόμενα «πρώτης ανάγκης», ενώ στις μεγάλες γιορτές όπως Χριστούγεννα,

Πάσχα, Δεκαπενταύγουστο και άλλες «δίνουμε κάτι παραπάνω, όπως γαλοπούλα, αρνί, τσουρέκια, κουραμπιέδες και άλλα εδέσματα, προκειμένου οι άνθρωποι αυτοί να περάσουν όσο το δυνατόν πιο παραδοσιακά τις γιορτές αυτές και τηρώντας τα ήθη και τα έθιμα μας».

Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση, συνέχισε «θα εξακολουθούμε να διαδραματίζουμε το ρόλο για τον οποίο μας εξέλεξαν οι δημότες μας με οποιονδήποτε τρόπο, με απώτερο στόχο την προσφορά στον συνάνθρωπο μας. Το γεγονός ότι οι δημότες μας προσφέρουν οποιαδήποτε αγαθά ζητήσουμε με τα οποία με την σειρά μας θα βοηθήσουμε άλλους δυσπραγούντες συνανθρώπους μας, μάς δίνει μεγάλη δύναμη για να συνεχίσουμε παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει εδώ και καιρό την Κύπρο».

Πρόσθεσε ακόμα πως αρκετές επιχειρήσεις τόσο της Αραδίππου όσο και παγκύπρια προσφέρουν με προϊόντα τους ή με χρήματα, με το δικό τους τρόπο για την ανακούφιση των αναγκών των συνανθρώπων μας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ευαγγελίδης είπε πως παρά τη μεγάλη προσφορά του κόσμου, εντούτοις το Κοινωνικό Παντοπωλείο «έχει ανάγκη από βρεφικές και παιδικές τροφές, γάλα και πάνες, μπισκότα, μακαρόνια και δημητριακά προγεύματος, που είναι δύο από τις αγαπημένες λιχουδιές των μικρών παιδιών».

Ανέφερε ακόμα ότι προς ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στις 7 το βράδυ στην πλατεία Αποστόλου Λουκά στην Αραδίππου, εκδήλωση υπό τον τίτλο «Πολιτισμός, παράδοση, προσφορά – Τραγουδούμε και Χορεύουμε για τον Συνάνθρωπο μας». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχουν χοροί και τραγούδια, τσιαττιστά, ποιήματα και μανέδες από καλλιτέχνες της Αραδίππου.
Διοργανωτές της εκδήλωσης είναι ο Δήμος Αραδίππου και οι Πολιτιστικοί Ομιλοι «Ομόνοια» και «Ερμής» Αραδίππου και αντί εισιτηρίου ο κόσμος θα μπορεί να προσφέρει διάφορα τρόφιμα.

Υποστηρικτές της εκδήλωσης αυτής είναι η Επιτροπή Ευημερίας του Δήμου Αραδίππου, η Π.Ο.Π. και η Π.Ο.Π.Ο Αραδίππου, η ΕΚΥΣΥ, η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Αποστόλου Λουκά, ο Σύνδεσμος Ψυχικής Στήριξης Αραδίππου, η ΠΟΓΟ και το Γυναικείο τμήμα της «Ομόνοιας» Αραδίππου.

Keywords
Τυχαία Θέματα