Ελάχιστες πιθανότητες έναρξης διαπραγματεύσεων Σερβίας-ΕΕ το Δεκέμβριο

14:13 6/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι πιθανότητες να λάβει η Σερβία ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων τον προσεχή Δεκέμβριο για προσχώρηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ελάχιστες, δήλωσε η Αντιπρόεδρος της σερβικής Κυβέρνησης, αρμόδια για την ένταξη στην ΕΕ, Σουζάνα Γκρούμπεσιτς, σημειώνοντας ότι η επόμενη προθεσμία είναι για τα μέσα του επόμενου έτους.

Η κ. Γκρούμπεσιτς ανέφερε ότι δεν υπάρχουν νέοι ή μυστικοί όροι που πρέπει να εκπληρώσει η Σερβία, προκειμένου να κάνει το επόμενο βήμα στην ευρωπαϊκή της πορεία, αλλά σημείωσε ότι είναι αναγκαίο να υλοποιηθούν όσα η προηγούμενη Κυβέρνηση

συμφώνησε στον τεχνικό διάλογο με την Πρίστινα.

“Ο τεχνικός διάλογος πρέπει να συνεχισθεί ή να ολοκληρωθεί και έχουν απομείνει προς εξέταση τα ζητήματα των τηλεπικοινωνιών και της ηλεκτρικής ενέργειας. Δεύτερον, πρέπει να αρχίσει η διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων με την Πρίστινα, αλλά πριν από αυτό πρέπει στη Σερβία να επιτευχθεί ομοφωνία για το Κοσσυφοπέδιο και σε επίπεδο κρατικής ηγεσίας να προσδιοριστεί σαφής στρατηγική”, είπε η κ. Γκρούμπεσιτς σε συνέντευξή της στην εφημερίδα του Βελιγραδίου “Μπλιτς”.

Keywords
Τυχαία Θέματα