Ναταλία Ρασούλη: “Η μουσική παλεύει και η ίδια να επιβιώσει”

14:13 6/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο Skala Times και στη Γιώτα Δημητρίου, η κόρη του αείμνηστου Μανώλη Ρασούλη, η Ναταλία Ρασούλη μαζί με το σύζυγο της Κωνσταντίνο Στεφανή, μίλησαν για το καινούριο τους και επίκαιρο τραγούδι “Πέτρωσες Ήλιε” που αναφέρεται στην οικονομική κόλαση που βιώνει σήμερα η Ελλάδα.

Η Ναταλία ανάμεσα σε άλλα δήλωσε ότι “Η αλήθεια είναι ότι τα γεγονότα τρέχουν με τέτοια ιλιγγιώδη ταχύτητα και σε τόσα επίπεδα ταυτόχρονα,

που η μουσική παλεύει και η ίδια να επιβιώσει σ’ ένα χάος οικονομικού ολέθρου, ο οποίος όμως ξεκίνησε μέσα από σοβαρότατο εκμαυλισμό κάθε μέτρου. Νοητού και υλικού. Η Τέχνη πάντα αντικατοπτρίζει το γίγνεσθαι και την “ρυθμολογία” των πεπραγμένων, αλλά ακόμα πιο πολύ είναι αυτή που πρέπει να προδεί, να προβλέψει γεγονότα που πρόκειται να διαμορφωθούν και θα λειτουργήσουν καταλυτικά στην εξέλιξη της κοινωνίας και να γίνει κραυγή και αντίδοτο σε όποιον κίνδυνο βλέπει να διαμορφώνεται. Είναι άμεση η ανάγκη της πνευματικής συσπείρωσης των καλλιτεχνών στην Ελλάδα γιατί έχουν την μεγάλη αυτή υποχρέωση προς την ανθρώπινη ψυχή να την προστατεύσουν αλλά και να της δώσουν το βάλσαμο σε κάθε της χτύπημα. Δυστυχώς, οι κινητοποιήσεις στο τραγούδι ειδικά, γίνονται επιδερμικά, πιστεύοντας ο καθένας διαφορετικούς τρόπους “απελευθέρωσης” του Έλληνα, δεν υπάρχει ουσιαστικό δέσιμο ανάμεσα στους καλλιτέχνες γιατί και ο καλλιτέχνης πρέπει να κάνει την μεγάλη υπέρβαση του να υπερπηδήσει το κύριο χαρακτηριστικό του που είναι η απομόνωσή του και σε πολλές περιπτώσεις ο εγωκεντρισμός του που απορρέι από την αέναη προσωπική του αυτοέρευνα. Πολλές φορές, αντί να λειτουργήσει φυγόκεντρα αμέσως μετά την δουλειά που έχει κάνει στο βάθος του εαυτού του γενώντας αυτό που θα πρέπει να φέρει σε επαφή με τον κόσμο, λειτουργεί ναρκισσιστικά και χάνεται η πύκνωση της παράδοσης του έργου του προς το κοινό”.

Ο Κωνσταντίνος αφιέρωσε το τραγούδι στον πεθερό του Μανώλη Ρασούλη και σε όλα όσα πρέσβευε ο αείμνηστος Μανώλης. Συγκεκριμένα ο Κωνσταντίνος είπε ότι “ Με τη Ναταλία, όπως συμβαίνει σε όλους μας, μάς απασχολεί καθημερινά η ρευστή κατάσταση στην οποία έχει εγκλωβιστεί η χώρα μας. Με έχει αγγίξει πολύ βαθειά η τροπή που έχει πάρει η ζωή μας. Ένοιωσα την ανάγκη να αποτυπώσω αυτή τη βομβαρδισμένη από δυσκολίες εποχή, με μια λύτρωση όμως, μια ελπίδα. Σε αυτή μου την έκφραση, έχω επηρεαστεί σαφώς από τον πεθερό μου ειδικά στο ότι θεωρούσε ότι πρέπει να γράφονται πράγματα που να αντικατοπτρίζουν το κοινωνικό γίγνεσθαι. Το κοινωνικό τραγούδι είναι αυτό που τον χαρακτήριζε και με κάποιο τρόπο του το αφιερώνω με σεβασμό σε όλα αυτά που ήταν και πρέσβευε”.

Το “Πέτρωσες Ήλιε” ερμηνεύει η Ναταλία Ρασούλη, τη μουσική και στίχους έχει γράψει ο Κωνσταντίνος Στεφανής :

Keywords
Τυχαία Θέματα