Εκτός να μείνουν οι αντιπαραθέσεις για το φυσικό αέριο, το μήνυμα Υπουργού Εμπορίου

14:33 11/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το μήνυμα ότι θα πρέπει να αφήσουμε εκτός τις αντιπαραθέσεις, ανεξαρτήτως της προεκλογικής περιόδου για το θέμα του φυσικού αερίου που γέμισε ελπίδες το λαό μας, έστειλε από την Καλλέπεια της Πάφου, ο Υπουργός Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης.
Εν μέσω της καθόδου της Τρόικας στην Κύπρο, εν μέσω οικονομικών προβλημάτων θεωρώ ότι θα ήταν λάθος να δημιουργούμε προβλήματα σε ένα τόσο κορυφαίο θέμα όπως είναι η αξιοποίηση του φυσικού αερίου, ένα θέμα για το οποίο επενδύει ελπίδες ο κυπριακός

λαός, για το παρόν αλλά περισσότερο για το μέλλον και την επιβίωση του τόπου μας, πρόσθεσε.

Ο Υπουργός Εμπορίου ανέφερε πως μόνο με την ενότητα και τη συναίνεση όλοι μαζί, η Κυβέρνηση, αλλά και με τη στήριξη του πολιτικού κόσμου και των κοινωνικών φορέων μπορούμε να διαπραγματευτούμε και να οδηγήσουμε τον τόπο μακριά από τα αδιέξοδα, αλλά και να δώσουμε λύσεις στα σημερινά προβλήματα.
Ερωτηθείς κατά πόσο ακολουθήθηκαν αδιαφανείς διαδικασίες στους διορισμούς στην ΚΡΕΤΥΚ, ο κ. Συλικιώτης είπε πως όχι μόνο οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν είναι διαφανείς αλλά υπάρχει και συνεχής και πλήρης ενημέρωση των κομμάτων για αυτές. Την περασμένη Παρασκευή, πρόσθεσε, ενημέρωσα τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων για όλα όσα τρέχουν αυτή τη στιγμή με το φυσικό αέριο, άρα, συνέχισε, «τα πράγματα είναι τόσο ξεκάθαρα και επιτέλους όλοι θα πρέπει να δούμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα το δημόσιο συμφέρον της Κύπρου και όχι τις οποιεσδήποτε μικροκομματικές προσεγγίσεις».

Σε σχέση με τους διορισμούς ο κ. Υπουργός είπε πως αυτοί που εγκρίθηκαν να είναι μέλη στην εταιρεία υδρογονανθράκων, τα μη εκτελεστικά μέλη, είναι ο ρόλος τους θεσμικός. Όσο για αυτούς που προτείνονται για εκτελεστικά μέλη είναι άνθρωποι με σημαντική εμπειρία σε εταιρείες διεθνώς, που ασχολούνται με τους υδρογονάνθρακες και με υψηλά προσόντα στα βιογραφικά τους, τα οποία μάλιστα δεν έτυχαν, όπως είπε, της παραμικρής κριτικής.
Ο κ. Συλικιώτης επανέλαβε ότι παρατηρείται μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια, ενώ και σχετικό δημοσίευμα – είπε – εντάσσεται σ’ αυτά τα πλαίσια με την παρουσίαση αποσπασματικών στοιχείων. Με την παρουσίαση αποσπασματικών στοιχείων, είπε, πλήττεται η προσπάθεια της Κύπρου, πλήττονται τα εθνικά μας συμφέροντα, πλήττεται και η αξιοπιστία μας.

Ο Υπουργός Εμπορίου διέψευσε ακόμη τη χθεσινή δήλωση του βουλευτή του ΔΗΣΥ Ζαχαρία Ζαχαρίου στην τηλεόραση του Σίγμα για υπογραφή ακόμη και συμβολαίων.
Νομίζω, συμπλήρωσε, ότι αυτά τα πράγματα είναι λανθασμένα και στέλνουν λανθασμένα μηνύματα. Αύριο, συνέχισε, « ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες, έγινε μια διαδικασία αρκετά ανοικτή και διαφανής, για αυτό υπήρξε το ενδιαφέρον από τόσες εταιρείες και για αυτό μας επαίνεσαν και στο εξωτερικό και στην Κύπρο ότι καταφέραμε να προσελκύσουμε μεγάλους κολοσσούς».

Επειδή γίνεται αναφορά και στην κοινοπραξία ΤΟΤΑΛ, πρόσθεσε ο κ Συλικιώτης, η εταιρεία ΤΟΤΑΛ συνέχισε, είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο σε θέματα φυσικού αερίου

Keywords
Τυχαία Θέματα