Σαμαράς σε Βενιζέλος: “Θα πιέσω να πάρουμε όλη τη δόση εντός Νοεμβρίου”

13:33 11/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος , επισκέφθηκε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο γραφείο του στη Βουλή.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι επαφές που θα έχει η ελληνική κυβέρνηση στο περιθώριο της συνεδρίασης του Eurogroup τη Δευτέρα, η ψήφιση

του προϋπολογισμού τα μεσάνυχτα της Κυριακής και η διαφαινόμενη καθυστέρηση της εκταμίευσης της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Για το θέμα αυτό το Βερολίνο παραμένει αμετακίνητο, με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να δηλώνει ότι το εάν και πότε η Αθήνα θα λάβει την επόμενη δόση της οικονομικής ενίσχυσης, εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την ελληνική κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός φέρεται να διαβεβαίωσε τον κ. Βενιζέλος ότι κατά την επίσκεψη του στις Βρυξέλλες, θα επιμείνει ότι “η Ελλάδα έχει κάνει το χρέος της, τηρώντας απαρέγκλιτα τη συμφωνία με τους δανειστές της” και πως “τώρα σειρά έχουν η Ευρώπη και το ΔΝΤ να τηρήσουν το δικό τους μέρος της συμφωνίας”.

Ακόμη, θα απορρίψει κάθε ενδεχόμενο η δόση να δοθεί τμηματικά ή να δοθεί μέσω ειδικού – δεσμευμένου λογαριασμού. Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι την Τετάρτη ο κ. Σαμαράς θα “φέρει” από τις Βρυξέλλες το θετικό μήνυμα ότι “όλα θα γίνουν όπως έχουν συμφωνηθεί αρχικά”, δηλαδή η δόση θα δοθεί ενιαία και εντός του Νοέμβρη.

Με δήλωσή του στο “Εθνος της Κυριακής” ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στέλνει μήνυμα τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στους Ευρωπαίους εταίρους, τονίζοντας ότι «η χώρα βρίσκεται σε οριακό σημείο».

“Τώρα χρειαζόμαστε την άμεση και ειλικρινή ανταπόκριση των εταίρων μας προκειμένου να αλλάξει το διεθνές κλίμα. Οποιαδήποτε καθυστέρηση ή αμφιθυμία, αυτή τη στιγμή, σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν λειτουργεί μόνο εναντίον της Ελλάδας αλλά και εναντίον άλλων χωρών που βρίσκονται σε προγράμματα προσαρμογής και της Ευρωζώνης συνολικά” αναφέρει.

Απευθυνόμενος στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, ο κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο μικροκομματικού ή συγκυριακού υπολογισμού.

“Πρέπει να κλείσει αυτή η δραματική φάση της δημοσιονομικής και χρηματοοικονομικής αβεβαιότητας για να μπορέσουμε να έχουμε αποτελέσματα στην εφαρμογή του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, δηλαδή στην εφαρμογή του νέου αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας” καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα