Εκτός ελέγχου μεγάλη πυρκαγιά μεταξύ Σκαρίνου – Λευκάρων – Διποτάμου

21:56 14/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Εξακολουθεί να μαίνεται εκτός ελέγχου η τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στη περιοχή Σκαρίνου – Λευκάρων – Διποτάμου, ενώ έχουν σταματήσει να κάνουν ρίψεις νερού τα πτητικά μέσα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αποτέλεσμα της πυρκαγιάς ήταν να κινδυνέψουν εξοχικές κατοικίες, οι οποίες και εκκενώθηκαν, ενώ έχουν ανακληθεί οι άδειες ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τις επαρχίες Λάρνακας και Λευκωσίας και της ΕΜΑΚ που κλήθηκαν να παρουσιαστούν στους σταθμούς τους.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ

η Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λίζα Κεμιτζή «η πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στη 1.20 το μεσημέρι σε περιοχή μεταξύ των χωριών Σκαρίνου – Λεύκαρα – Διποτάμου εξακολουθεί να είναι τεραστίων διαστάσεων και να μαίνεται εκτός ελέγχου. Για κατάσβεση της πυρκαγιάς ρίχθηκαν στη μάχη με τις φλόγες ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Αμυνας, του Τμήματος Δασών και του Ταμείου Θήρας».

Ωστόσο λόγω του σκότους έχουν σταματήσει να κάνουν ρίψεις νερού τα πτητικά μέσα της Κυπριακής Δημοκρατίας και έτσι μάχη με τις φλόγες δίνουν 40 πυροσβεστικά οχήματα και 100 περίπου άτομα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Ταμείο Θήρας, τη Πολιτική Αμυνα και τις Επαρχιακές Διοικήσεις.

«Νωρίτερα το απόγευμα έγινε εκκένωση εξοχικών κατοικιών και η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι εκτός ελέγχου» είπε και σημείωσε πως «έχει κληθεί προσωπικό εκτός υπηρεσίας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία των επαρχιών Λάρνακας, Λευκωσίας και της ΕΜΑΚ. Το έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς είναι δύσκολο αφού στην περιοχή από την ώρα που ξέσπασε η φωτιά έπνεαν ισχυροί άνεμοι, ενώ έχουμε ενημερωθεί από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία ότι αργότερα το βράδυ οι άνεμοι θα κοπάσουν», ανέφερε.

Ετσι, συνέχισε η κ. Κεμιτζή, «οι επίγειες δυνάμεις που θα είναι πλέον μόνες τους χωρίς τη βοήθεια των πτητικών μέσων θα εργάζονται σκληρά μέχρι το πρωί που θα έχουν και πάλι τη βοήθεια των ελικοπτέρων και των αεροπλάνων».

Εν τω μεταξύ στην περιοχή περιόδευσε το απόγευμα η Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου ενώ νωρίς το βράδυ έφτασε και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκάς Λουκά.

Σε δηλώσεις της η Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι «ευτυχώς από τη φωτιά δεν απειλούνται κοινότητες παρόλο που σκόρπια σπίτια απειλούνται” και σημείωσε πως τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών, της Αστυνομίας, της ΕΜΑΚ, και του Ταμείου Θήρας εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Εξάλλου ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας ανέφερε ότι «στην εξέλιξη φάνηκε η ανάγκη ότι έπρεπε να επιστρατεύσουμε τουλάχιστον τη μισή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και το μισό στόλο της Υπηρεσίας. Αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή είναι η κατάσταση να εξελίσσεται ικανοποιητικά και αναμένουμε από στιγμή σε στιγμή να μειωθεί η ένταση των ανέμων και να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα