Έκτακτο… ψαλίδι στον 13ο μισθό

13:46 14/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Έκτακτη κλιμακωτή αποκοπή του 13ου μισθού εισηγήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, κατά την πρωινή σύσκεψη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων.

Σε δηλώσεις του, μετά από την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης είπε πως η συγκεκριμένη εισήγηση τέθηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής και με τη σειρά τους οι Οικολόγοι πρότειναν να γίνει η περικοπή και τα λεφτά που θα μαζευτούν, ενόψει των Χριστουγέννων,

να πάνε ως έκτακτο επίδομα στις δικαιούχες πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες.

Όπως είπε το ποσό που αναμένεται να συγκεντρωθεί υπολογίζεται να είναι της τάξης των πέντε με έξι εκατομμυρίων, σημειώνοντας πως το ποσοστό που θα αποκοπεί από το 13ο μισθό θα είναι όπως αυτό που αποκόπτεται από τους δώδεκα μισθούς του χρόνου, δηλαδή 3% κλιμακωτά.

«Επειδή πρέπει κάποτε να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις, με την ευκαιρία μια πολύ καλής εισήγησης, που τέθηκε από μέρους του Προέδρου της Βουλής, για έκτακτη αποκοπή στο 13ο μισθό των δημοσιών υπαλλήλων, για ειδικούς λόγους και για να μη συμβεί ότι συνέβηκε με την έκτακτη αποκοπή, για τους εποχιακούς, που τα έκοψε η Βουλή και φέτος θα κοπούν ξανά στον νέο προϋπολογισμό και δεν θα πάνε στους εποχιακούς, εμείς προτείναμε να γίνει αυτή η περικοπή και τα λεφτά αυτά, λόγω των Χριστουγέννων να πάνε ως έκτακτο επίδομα στις δικαιούχες πολύτεκνες οικογένειες και μονογονεϊκές», είπε.

Πρόσθεσε ακόμα πως τα κόμματα προβληματίζονται και μπήκαν προτάσεις για πιο μόνιμες και πιο ολοκληρωμένες λύσεις, σημειώνοντας πως επανήλθε στην επιφάνεια το θέμα του Ταμείου Αλληλεγγύης.

Ωστόσο, σημείωσε ότι «επειδή το πράγμα επείγει και μπορούμε να δώσουμε μια ελπίδα και ένα χαμόγελο στα παιδιά των πολύτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών, ενόψει των Χριστουγέννων, μπορούμε να προχωρήσουμε σε πρώτο στάδιο σε αυτό το μέτρο».

Επίσης, ο κ. Περδίκης ανέφερες πως ο Πρόεδρος της Βουλής προτείνει την κλιμακωτή αποκοπή και τα χρήματα να πάνε στους μακροχρόνια άνεργους, ωστόσο, πρόσθεσε ότι είναι ακόμη υπό συζήτηση για το που θα δοθούν τα χρήματα αυτά.

«Εγώ λέω να πάνε στις πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, που είναι πιο εύκολο να εντοπιστούν. Υπάρχουν ήδη εκεί τα λεγόμενα κοινωνικά κριτήρια και είναι πολύ πιο εύκολο να γίνει αυτή η κατανομή», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα