Ντέισελμπλουμ: Να επιταχύνει τις προσπάθειες της η ελληνική κυβέρνηση

13:12 14/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ κάλεσε σήμερα την ελληνική κυβέρνηση να επιταχύνει τις προσπάθειες της ώστε να υπάρξει συμφωνία με την τρόικα.

Προσερχόμενος στη κτίριο του Συμβουλίου για την προετοιμασία της αποψινής συνεδρίασης των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης και ερωτηθείς σχετικά με την Ελλάδα, ο κ. Ντέισελμπλουμ χαρακτήρισε καθοριστικής σημασίας την επιτάχυνση των προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνηση,

ώστε να επιτευχθεί συμφωνία με την τρόικα και να προχωρήσει το πρόγραμμα προσαρμογής. «Χρειαζόμαστε περαιτέρω πρόοδο πριν λάβουμε περαιτέρω απόφαση (για την Ελλάδα) στο Εurogroup, αυτό είναι που προέχει», υπογράμμισε ο κ. Ντεισελμπλουμ.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στια 16:00 ώρα Κύπρου, ενώ στην ημερήσια διάταξη βρίσκονται τα προγράμματα της Ελλάδας και της Κύπρου, καθώς και η προετοιμασία της εξόδου από τα μνημόνια της Ιρλανδίας και της Ισπανίας. Πάντως, αναφορικά με την Κύπρο στη σημερινή συνεδρίαση δεν αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις γιατί δεν υπάρχουν εκκρεμότητες, όπως δήλωσε την Τρίτη στις Βρυξέλλες, ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνη. Ο ίδιος αξιωματούχος είχε χαιρετίσει την πολύ μεγάλη πρόοδο από κυπριακής πλευράς στο δημοσιονομικό τομέα, αλλά και στον χρηματοπιστωτικό, αλλά και τις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν στον τραπεζικό τομέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα