Έκτακτη συνεδρία Δήμου Πάφου για το Δημοτικό Θέατρο

10:02 6/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Έκτακτη συνεδρία των επικεφαλής των δημοτικών ομάδων συγκαλεί σήμερα ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, μετά την αρνητική απάντηση που έλαβε ο Δήμος από το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων και το Τμήμα Αρχαιοτήτων για την παραχώρηση τμήματος του ανοικτού χώρου του αρχαιολογικού μουσείου Πάφου για την ανέγερση Δημοτικού Θεάτρου.

Όπως δήλωσε ο κ. Βέργας, η σύγκληση της έκτακτης συνεδρίας κρίνεται αναγκαία προκειμένου το Δημοτικό Συμβούλιο είτε να στραφεί προς άλλες λύσεις που είχαν προταθεί στο παρελθόν,

είτε να αναζητηθούν άλλες λύσεις για τη χωροθέτηση του Δημοτικού Θεάτρου, η οποία – όπως ανέφερε – αποτελεί όραμα πολιτισμού ενόψει και της ανάληψης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης από την Πάφο το 2017.

Ο Δήμαρχος Πάφου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, εξέφρασε την απογοήτευση του για την αρνητική απάντηση του Υπουργείου, προσθέτοντας ότι θα επανεξεταστεί ο χώρος στη βιοτεχνική περιοχή που ανήκει εξ ολοκλήρου στο Δήμο Πάφου για την ανέγερση του Δημοτικού Θεάτρου της πόλης.

Στο συγκεκριμένο χώρο, είπε ο κ. Βέργας, μπορεί άμεσα να προκηρυχθεί αρχιτεκτονικός διαγωνισμός χωρίς να εξαρτάται η τοπική Αρχή από άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες και από άλλους φορείς. Τα χρονοδιαγράμματα, συνέχισε, είναι ασφυκτικά και πρέπει άμεσα να ληφθούν αποφάσεις.

Η απάντηση από το Τμήμα Αρχαιοτήτων ήταν αρνητική, αφού όπως εξηγήθηκε η πρόταση του Δήμου προσκρούει σε μελλοντικούς σχεδιασμούς του Τμήματος που αφορούν τόσο την κτιριολογική αναβάθμιση του αρχαιολογικού μουσείου όσο και την επέκταση του για την προστασία των αρχαιοτήτων, πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα