Έκκληση προς την Βουλή από Συντεχνίες Cyta για σχέδιο Εθελούσιας Εξόδου

17:44 13/1/2014 - Πηγή: OnlyCY


Οι Συντεχνίες Εργαζομένων στην Cyta αναφέρουν ότι «βασικό στοιχείο της οποιασδήποτε προσπάθειας αναδιάρθρωσης είναι ένα ελκυστικό, δίκαιο και ισοζυγισμένο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, κάτι που έχει εφαρμοστεί σε όλους τους τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς στην Ευρώπη».

Σε υπόμνημά τους προς την Βουλή οι Συντεχνίες Εργαζομένων Cyta

εκτιμούν πως «ένα σχέδιο για να είναι αποδεκτό από όλους και για να αποφέρει τα αναμενόμενα οφέλη θα πρέπει να είναι δίκαιο προς τους εργαζομένους, ενώ παράλληλα να μην είναι προκλητικό προς την κοινωνία».

Προσθέτουν ότι «το σχέδιο αυτό σχεδιάστηκε λαμβάνοντας υπόψη παρόμοια σχέδια άλλων οργανισμών στην Κύπρο και οι αποζημιώσεις που προσφέρει δεν είναι σε καμία περίπτωση καλύτερες από αυτές που πρόσφεραν ζημιογόνοι ή χρεοκοπημένοι οργανισμοί ιδιωτικού δικαίου».

Οι Συντεχνίες Εργαζομένων Cyta αναφέρουν ότι οι αποζημιώσεις βάσει του σχεδίου «είναι μάλιστα δυσμενέστερες από αυτές που πρόσφεραν ξένοι τηλεπικοινωνιακοί οργανισμοί σε ανάλογα σχέδια (από 65% μέχρι και 85% των συνολικών απολαβών που θα λάμβαναν οι υπάλληλοι μέχρι τη συνταξιοδότηση τους)».

«Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο τελευταίο σχέδιο εθελούσιας εξόδου του ΟΤΕ το 2013, ο μέσος όρος αποζημίωσης ανά εργαζόμενο ανήλθε στα €127000, σε σύγκριση με τις €75000 που είναι το ύψος αποζημίωσης του σχέδιο της Cyta», συνεχίζουν οι Συντεχνίες στην ανακοίνωσή τους.

Οι εργαζόμενοι στην Cyta αναφέρουν ότι «τυχόν αλλοίωση του συγκεκριμένου σχεδίου θα είχε ως αποτέλεσμα τη μη αποδοχή του από τους εργαζομένους ή τη μη εξασφάλιση ικανοποιητικού ενδιαφέροντος, κάτι που θα οδηγούσε το όλο εγχείρημα σε παταγώδη αποτυχία, κάτι που είχε καταστροφικές συνέπειες για τη Cyta και για την κοινωνία γενικότερα».

Καταλήγοντας οι Συντεχνίες Εργαζομένων στην Cyta δηλώνουν ότι «το παρόν σχέδιο εξυπηρετεί τους πιο πάνω στόχους και καλούν την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής όπως το εγκρίνει, προσδίδοντας ελπίδα και προοπτική τόσο στη Cyta και τους εργαζομένους της, όσο και στην ευρύτερη κοινωνία και στον κάθε πολίτη αυτής της χώρας».

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι συντεχνίες : ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ-ΣΕΚ), ΠΑΣΕ- ΑΤΗΚ (ΠΟΑΣ), ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, ΑΣΕΤ- (ΠΟΑΣ) και ΣΕΠ-ΑΤΗΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα