Εκκληση Α. Παπαδοπούλου για ενότητα

17:32 19/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Δραματική έκκληση προς όλους, ανεξαρτήτως κόμματος και ιδεολογίας, απηύθυνε σήμερα η Ευρωβουλευτής Αντιγόνη Παπαδοπούλου, τονίζοντας ότι χρειάζεται ενότητα, στρατηγικοί σχεδιασμοί απεγκλωβισμού από αδιέξοδα και κοινοί χειρισμοί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, σε σημερινές δηλώσεις της με αφορμή τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, η Κύπρια Ευρωβουλευτής είπε ότι «χρειάζεται να αντιπροτείνουμε εναλλακτικές λύσεις με ισχυρά και ρεαλιστικά επιχειρήματα και ολοκληρωμένο στρατηγικό πλάνο. Χρειάζεται πολιτικό θάρρος, αποφασιστικότητα και σύνεση για να ανατρέψουμε το αρνητικό κλίμα και

να ανακόψουμε την κατάρρευση της οικονομίας και της κοινωνίας».

Η κ. Παπαδοπούλου είπε ότι «οι δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο τόπος επιβάλλουν ενότητα και ομοψυχία στους χειρισμούς, με απώτερο στόχο τη διάσωση της πατρίδας μας και τη διασφάλιση του εθνικού συμφέροντος».

Σημείωσε ως σημαντικές τις εξελίξεις των τελευταίων 24ώρων σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου, τόσο σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση στην Κύπρο, αλλά και σε σχέση με την προωθούμενη συμμετοχή Τουρκοκυπρίων παρατηρητών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, είπε πως το Ευρωκοινοβούλιο «έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αντίδρασης» για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και κυρίως το Eurogroup την Κύπρο και «άσκησε δριμεία κριτική στις τιμωρητικές και άδικες αποφάσεις» των εταίρων της Κύπρου.

Σε ό,τι αφορά την Έκθεση Προόδου της Τουρκίας η οποία τέθηκε προς ψήφιση χθες στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, η κ. Παπαδοπούλου έκανε λόγο για «έντονο παρασκήνιο με μαραθώνιες διαβουλεύσεις και σκληρή διαπραγμάτευση».

«Η επιμονή των Πρασίνων και των Φιλελευθέρων για προώθηση της εκπροσώπησης των Τουρκοκυπρίων ως παρατηρητές στο Ευρωκοινοβούλιο, ανέδειξε ως καθοριστικό παράγοντα για το τελικό αποτέλεσμα τη στάση που θα τηρούσε η δική μας πολιτική ομάδα. Εκφράζοντας τις διαχρονικές θέσεις του Δημοκρατικού Κόμματος στο εθνικό μας θέμα πιέσαμε και πετύχαμε την απόσυρση επικίνδυνων τροπολογιών συναδέλφων στην Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών για το θέμα των Τουρκοκύπριων παρατηρητών, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την εκ μέρους της ομάδας καταψήφιση παρόμοιων τροπολογιών που τέθηκαν από τους Φιλελεύθερους και τους Πρασίνους» είπε.

Ζήσαμε, πρόσθεσε, «κρίσιμα 24ωρα στο Στρασβούργο στην προσπάθεια ανατροπής φιλοτουρκικών σχεδιασμών, που αν περνούσαν, θα ήταν ιδιαίτερα καταστροφικοί για το εθνικό μας θέμα».

Η κ. Παπαδόπουλου ανέφερε ότι καταψήφισε την Έκθεση Προόδου για την Τουρκία, η οποία εμπερίκλειε αναφορά για ξεπάγωμα νέων ενταξιακών κεφαλαίων (23, 24, 15).

Πρόκειται, σημείωσε, «για μια απαράδεκτη εξέλιξη καθώς είναι αδιανόητο να επιβραβεύεται μια χώρα για το θράσος και την προκλητικότητά της και να μην συμμορφώνεται με τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Κυπριακή Δημοκρατία και την ΕΕ».

Keywords
Τυχαία Θέματα