Ειλικρινής έκκληση που οι Ε/κ δεν μπόρεσαν να δουν χαρακτηρίζει την πρότασή του ο Μπαγίς

17:37 4/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

«Ειλικρινής έκκληση που απευθύνθηκε με τη σκέψη ότι θα μπορούσαν να δοθούν σημαντικά μηνύματα σε μια πλατφόρμα όπως ο αθλητισμός ο οποίος μπορεί να είναι αντίδοτο για κάθε είδους διακρίσεις», ήταν σύμφωνα με τον αρμόδιο για θέματα ΕΕ Υπουργό της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς, η δήλωσή του περί επίσκεψης του Προέδρου Χριστόφια στην Κωνσταντινούπολη.

Ο κ. Μπαγίς υποστήριξε ότι «έχουν απορριφθεί όλες οι προτάσεις που έχει κάνει μέχρι σήμερα η Τουρκία για επίλυση του Κυπριακού» και είπε πως η «πρότασή» του απορρίφτηκε «με την πάγια έλλειψη σοβαρότητας και τη στάση

εναντίον της επίλυσης».

Πρόσθεσε δε ότι αφήνει τη στάση αυτή των Ε/κ να την κρίνει η διεθνής κοινότητα. “Σκεφτείτε στο Σουκρού Σαράτσιογλου στάδιο να δουν μαζί τον αγώνα ο κ. Ντερβίς Ερογλου και ο κ. Χριστόφιας, τη θετική εικόνα που θα στείλουν στη διεθνή κοινότητα και ειδικά στην Κύπρο, στον τ/κ και τον ε/κ λαό. Αυτοί (οι Ε/κ) δεν μπόρεσαν να το δουν”.

Ο Τούρκος Υπουργός είχε πει πως ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα μπορούσε να παρακολουθήσει τον αγώνα της Φενέρμπαχτσε με την ΑΕΛ στην Κωνσταντινούπολη, με τον όρο ότι θα είναι μαζί και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα