Έφυγε από τη ζωή ο Λευτέρης Βογιατζής

20:39 2/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πιο φτωχός είναι ο καλλιτεχνικός κόσμος της χώρας μας καθώς μια σπουδαία μορφή του θεάτρου, ο Λευτέρης Βογιατζής, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 68 ετών.

Με το χέρι στην καρδιά και βαθιά συγκινημένος, ο Λευτέρης Βογιατζής υποκλίθηκε τον Αύγουστο – μπροστά στο όρθιο κοινό της Επιδαύρου που χειροκροτούσε με ενθουσιασμό, θέρμη και ευγνωμοσύνη έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει τη ζωή του στο θέατρο- μετά το τέλος της πρεμιέρας του Μολιερικού «Αμφιτρύωνα», που έμελλε να είναι και το τελευταίο έργο που σκηνοθέτησε.

Τον Απρίλιο θα επανερχόταν

στη σκηνή του θεάτρου της οδού Κυκλάδων με το «Θερμοκήπιο» του Πίντερ, με ανανεωμένο καστ και τον ίδιο να ερμηνεύει τον ρόλο του Ρουτ. Η πρεμιέρα είχε προγραμματιστεί για τις 8 Απριλίου αλλά λόγω αδιαθεσίας του ηθοποιού ακυρώθηκαν οι παραστάσεις.

«Ο Λευτέρης Βογιατζής, ο άνθρωπος που απέδωσε το νόημα της ζωής με μοναδικό τρόπο, δεν είναι πια μαζί μας. Με τη σπάνια τέχνη του, αλλά και με την προσωπική του στάση έδωσε πολύ περισσότερα απ’ όσα μπορούσε η εποχή μας να αφομοιώσει. Πράττοντας και νοιώθοντας μοναδικά, επέκτεινε τον πολιτισμό. Η απουσία της αλήθειας και της ειλικρίνειας του Λευτέρη Βογιατζή, είναι μεγάλη απώλεια όχι μόνο για το θεατρικό κόσμο, αλλά και για εμάς, τους πολίτες. Στους δικούς του ανθρώπους, σε όλους και όλες που τον αγάπησαν, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για τον θάνατο του Λευτέρη Βογιατζή.

«Ένας σπουδαίος θεατράνθρωπος, ο Λευτέρης Βογιατζής, έφυγε σήμερα από κοντά μας. Ο Λευτέρης υπήρξε ένας πολυτάλαντος εργάτης του Θεάτρου, με ήθος, τόλμη και ασίγαστη ανησυχία. Υπηρέτησε το Θέατρο με ιδεώδη, την Τέχνη χωρίς σύνορα, χωρίς ταμπού, χωρίς στρατεύσεις και λαϊκισμό. Στην οικογένειά του τα θερμά μου συλλυπητήρια», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα