Ευθύνες στο ΔΣ και στη διεύθυνση των ΚΑ για καθυστερήσεις, καταλογίζει η ΠΑΣΥΠΙ

17:01 15/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Έντονες ανησυχίες για όσα «μεθοδεύονται» από τη διοίκηση και τη διεύθυνση των Κυπριακών Αερογραμμών, εκφράζει εκ νέου η Συντεχνία των Πιλότων (ΠΑΣΥΠΙ).

Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥΠΙ εκφράζει την «πλήρη αντίθεση» της στην καθυστέρηση εφαρμογής του σχεδίου αναδιάρθρωσης της εταιρείας, επιρρίπτοντας ευθύνες αποκλειστικά στο Διοικητικό Συμβούλιο και στη διεύθυνση της εταιρείας. «Τα μέλη της ΠΑΣΥΠΙ δεν έχουν πλέον εμπιστοσύνη σε αυτούς που βρίσκονται

στο πηδάλιο της εταιρείας και κωλυσιεργούν να εφαρμόσουν αυτά που εισηγούνται διεθνώς ανεγνωρισμένοι εμπειρογνώμονες τους οποίους οι ίδιοι επέλεξαν» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι πιλότοι καταδικάζουν και τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Εταιρείας για μείωση των πτήσεων από και προς τη Ρωσία και αναφέρουν ότι «η αναδυόμενη αγορά της Ρωσίας θα έπρεπε να τύχει της ανάλογης αξιοποίησης και όχι μείωσης των πτήσεων».

Η ΠΑΣΥΠΙ «διαφωνεί κάθετα» με την απόσυρση των αεροπλάνων Α321, διότι θεωρεί ότι μια τέτοια απόφαση μειώνει την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας και επιφέρει ζημιά πέραν των 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Εκτιμούν επίσης ότι «οι πληροφορίες που προέρχονται από τη διεύθυνση και το ΔΣ της εταιρείας για σενάριο μείωσης του στόλου στα έξι αεροσκάφη, μόνο ζημιά προκαλούν στην εταιρεία, απωθούν το επιβατικό κοινό και εξυπηρετούν τις ανταγωνιστικές εταιρείες».

Στην ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥΠΙ τονίζει ότι «οι λόγοι ύπαρξης των ΚΑ είναι εθνικοί, οικονομικοί και κοινωνικοί» και διαβεβαιώνει το επιβατικό κοινό ότι «θα αγωνιστεί με οποιοδήποτε τρόπο για να μη επιτραπεί η συρρίκνωση του εθνικού αερομεταφορέα, έτσι ώστε να συνεχίσει να εξυπηρετεί τον τόπο επαρκώς».

- See more at: http://www.cna.org.cy/webnews.asp?a=2e263645e0c14d7d90168055465c0d43#sthash.Sgw3ZWWO.dpuf

Keywords
Τυχαία Θέματα