ΕΥΡΩΚΟ: Ο εταιρικός φόρος στην Κύπρο δεν είναι ο χαμηλότερος στην Ευρώπη

14:14 5/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Κόμματος (ΕΥΡΩΚΟ) Σταύρος Βιολάρης κάλεσε την Κυβέρνηση να εξηγήσει στους κοινοτικούς εταίρους με αποφασιστικότητα ότι στην ουσία ο εταιρικός φόρος που επιβάλλει η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι ο μικρότερος στην Ευρώπη.

“Η επιβολή επιπρόσθετης φορολόγησης, όπως η εισφορά για την άμυνα και ο φόρος επί των μερισμάτων αυξάνουν στην ουσία τον εταιρικό φόρο που επιβάλει η Κυπριακή Δημοκρατία και τον καθιστούν μεγαλύτερο από αυτόν που επιβάλλεται σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, είπε ο κ. Βιολάρης, στη διάρκεια δημοσιογραφικής

διάσκεψης στα Κεντρικά Γραφεία του ΕΥΡΩΚΟ.

Αναφέροντας ότι “αυτό πρέπει να επεξηγηθεί με αποφασιστικότητα, σε καλοπροαίρετους και κακοπροαίρετους, ανάμεσα σ’ αυτούς και η Γερμανία», ο κ. Βιολάρης είπε ακόμη ότι “οι κακόβουλες επιθέσεις που δέχεται η Κύπρος σ’ αυτό το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστούν σχεδιασμένα και να προταχθεί στην τρόικα ότι ο τομέας των υπηρεσιών πρέπει να ενισχυθεί και όχι να αποδυναμωθεί”.

Ανέφερε επίσης ότι “ο τομέας αυτός σήμερα απασχολεί 16,000 άτομα και έχει προσελκύσει στην Κύπρο καταθέσεις από επενδυτές του εξωτερικού ύψους 19 δισεκατομμύρια ευρώ».

Ο κ. Βιολάρης είπε ακόμη ότι “αν η τρόικα και οι κοινοτικοί εταίροι θέλουν να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, έτσι ώστε η κυπριακή οικονομία να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις τις και να εξέλθει από την κρίση, δεν πρέπει να επιτρέψουν να χρησιμοποιηθούν ως όπλα των ανταγωνιστών της Κύπρου, οι οποίοι αποσκοπούν μόνο να βάλουν χέρι στον τομέα των Επιχειρήσεων Διεθνών Δραστηριοτήτων».

Keywords
Τυχαία Θέματα