Άριστος Ριρής – Ο νέος Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta

13:33 5/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Από την 1η Νοεμβρίου 2012, νέος Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta αναλαμβάνει ο κύριος Άριστος Ριρής, διαδεχόμενος τον κύριο Φώτη Σαββίδη, ο οποίος αφυπηρετεί.

Τα τελευταία τρία χρόνια, ο κύριος Ριρής διατέλεσε μέλος της Γενικής Διεύθυνσης, ως ένας από τους επτά Ανώτερους Διευθυντές.

Ο κύριος Ριρής

θεωρείται ως ένα από τα πιο έμπειρα και ικανά στελέχη του Οργανισμού, με ιδιαίτερες δυνατότητες στη διαχείριση του προσωπικού, αλλά και εξαιρετικά έμπειρος σε θέματα δικτύων νέας γενιάς. Κατά τη διάρκεια της πολυετούς του θητείας στη Cyta, έχοντας ως αρχή του την προώθηση καινοτόμων ιδεών, πίστεψε και αξιοποίησε, προς όφελος του Οργανισμού, τις δυνατότητες στελεχών, κερδίζοντας, με αυτό τον τρόπο, την εμπιστοσύνη του προσωπικού.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία στη Cyta ξεκίνησε από τον Προγραμματισμό, συμμετέχοντας ή αναλαμβάνοντας ως υπεύθυνος μηχανικός στα περισσότερα από τα μεγάλα έργα (όπως, Σύστημα Πακετομεταγωγής, Σύστημα Τηλεειδοποίησης, Σύστημα Αναλογικής Κινητής Τηλεφωνίας, Συστήματα Μετάδοσης, Ραντάρ Πολιτικής Αεροπορίας και Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Σύστημα Ψηφιακής Κινητής Τηλεφωνίας GSM και άλλα).

Στη συνέχεια εργάστηκε για μικρό χρονικό διάστημα στις Κατασκευές, αποκτώντας σημαντική πείρα.

Καθοριστική περίοδος στην καριέρας του ήταν η ανάληψη της ηγεσίας της νέας μονάδας Κινητής Τηλεφωνίας (τεχνικό, καθώς και εμπορικό μέρος της δραστηριότητας), από το 1997 μέχρι το 2005, περίοδος, όπου η εξέλιξη και η επέκταση της Κινητής Τηλεφωνίας GSM στη Κύπρο και σε ολόκληρο τον κόσμο, γινόταν σε γεωμετρικούς ρυθμούς. Κατάφερε, με μια σχετικά πολύ μικρή ομάδα προσωπικού, να ανταποκριθεί πλήρως στις νέες πρωτόγνωρες ανάγκες της αγοράς, δημιουργώντας μια νέα κουλτούρα απόδοσης και ευελιξίας. Κατά το διάστημα αυτό διαπραγματεύτηκε και ολοκλήρωσε τη Στρατηγική Συνεργασία με τη Vodafone.

Ακολούθως, από το τέλος του 2005 μέχρι τον Ιούλιο του 2010 ανέλαβε Διευθυντής Υπηρεσιών Πελατών. Από τη θέση αυτή, επιχείρησε τομές που πέτυχαν να επιλύσουν προβλήματα που για πολλά χρόνια θεωρούνταν ανυπέρβλητα, όπως η επέκταση των ωραρίων εργασίας όλων των καταστημάτων Cytashop, ώστε να συνάδουν με τα ωράρια της αγοράς.

Από το Ιούλιο του 2010 μέχρι σήμερα ανέλαβε την Ανώτερη Διεύθυνση Δικτύων, αντιμετωπίζοντας τεράστιες προκλήσεις, κυρίως λόγω των μεγάλων νέων αναγκών που επιβάλλει η εξέλιξη της τεχνολογίας και της αγοράς.

Διετέλεσε μέλος ή Πρόεδρος πολλών επιτροπών, Συμβουλίων και θυγατρικών εταιρειών, όπως μέλος και αντιπρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Προσφορών, Διευθύνων Σύμβουλος και μέλος του Συμβουλίου της θυγατρικής Cytacom.

Ο κύριος Ριρής είναι κάτοχος του διπλώματος PhD in Electronics από το University of London (Chelsea College). Το πρώτο του δίπλωμα (BSc in Electronics) το πήρε στο ίδιο πανεπιστήμιο. Έχει, επίσης, πάρει το δίπλωμα Executive Leadership Programme από το CIIM.

Παράλληλα, είχε ενεργή συμμετοχή σε διεθνή σώματα όπως, στο GSM Association (Παγκόσμιος Σύνδεσμος Κινητής Τηλεφωνία

Keywords
Τυχαία Θέματα