ΕΥΡΩΚΟ: Η δεινή οικονομική θέση ελλοχεύει κινδύνους στο Κυπριακό

14:25 14/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η σημερινή δεινή οικονομική μας θέση ελλοχεύει κινδύνους πιέσεων στο Κυπριακό, ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Κόμματος Μιχάλης Γιωργάλλας, προσθέτοντας ότι ένας λαός οικονομικά εξαθλιωμένος που αναζητά οικονομική βοήθεια δεν μπορεί να διαφυλάξει αποτελεσματικά τα κυριαρχικά του δικαιώματα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Γιωργάλλας είπε ότι «η εγκληματική οικονομική διαχείριση κατά τη θητεία της Κυβέρνησης Χριστόφια μας έχει οδηγήσει στην απώλεια του πλεονεκτήματος που διατηρούσε για χρόνια η Κύπρος,

αυτού της ισχυρής και εύρωστης οικονομίας». Πρόσθεσε ότι επιβάλλεται να επιλύσουμε πρώτα τα οικονομικά μας προβλήματα και να σταθεροποιήσουμε την οικονομία πριν συναινέσουμε στην έναρξη της οποιασδήποτε διεργασίας για το Κυπριακό.

Συνέχισε, λέγοντας ότι το Κυπριακό απαιτεί το σχεδιασμό μιας νέας διεκδικητικής στρατηγικής, καθώς οι γεωπολιτικές και ενεργειακές συνθήκες, όπως τείνουν να διαμορφωθούν στην περιοχή, έχουν αλλάξει τα δεδομένα στο επίπεδο της οικονομίας, της πολιτικής και της διπλωματίας.

Ο κ. Γιωργάλλας είπε τέλος ότι η Κύπρος μπορεί να ευθυγραμμίσει τα συμφέροντά της με τα συμφέροντα ισχυρών γειτονικών χωρών, εξασφαλίζοντας έτσι την υποστήριξη τους σε ένα νέο ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο σχέδιο για επίλυση του Κυπριακού, που θα διασφαλίζει τη συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα κατοχυρώνει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων των νόμιμων κατοίκων της Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα