ΓΓ ΑΚΕΛ: Ο Στ. Μαλάς εγγυάται τη διαχείριση του Κυπριακού στη βάση αρχών

14:07 14/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Σταύρος Μαλάς, είναι η μόνη επιλογή που εγγυάται τη διαχείριση του Κυπριακού στη βάση των διαχρονικών μας θέσεων, με αξιοπιστία, με σοβαρότητα, με συνέπεια σε αρχές, με πατριωτική ευθύνη και ρεαλισμό, δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, καλώντας τον κόσμο στης Αριστεράς να δώσει ισχυρή λαϊκή εντολή στο Σταύρο Μαλά, «στη μόνη πρόταση που μπορεί να ανακόψει την επάνοδο του κ. Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ στην εξουσία».

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη στα γραφεία του ΑΚΕΛ,

ο κ. Κυπριανού είπε ότι «ως ΑΚΕΛ ουδέποτε πάψαμε να υπενθυμίζουμε στον κυπριακό λαό πως ακόμα και αν αύριο επιλυθούν όλα τα προβλήματα της οικονομίας, το μέλλον του τόπου κινδυνεύει αν δεν επιλυθεί το Κυπριακό. Το ποιος θα τεθεί επικεφαλής αυτής της προσπάθειας, έχει εξαιρετική σημασία. Εδώ και καιρό πολλοί στην τουρκική πλευρά εξέφρασαν καθαρά την προτίμηση τους, σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών».

Ο κ. Έρογλου, είπε ο κ. Κυπριανού, «εξέφρασε χθες τη βεβαιότητα πως μετά τις προεδρικές εκλογές θα ξεκινήσει μια νέα διαδικασία στο Κυπριακό. Τις δηλώσεις του κ. Έρογλου, συμπλήρωσε ο κ. Μπαγίς, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα ‘οι προεδρικές εκλογές στην Κύπρο να αναδείξουν έναν ηγέτη που θα έχει την ‘κοινή λογική’».

Ο κ. Σερντάρ Ντενκτάς, πρόσθεσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, «δήλωσε σε συνέντευξη του σε ελληνοκυπριακή εφημερίδα το Σεπτέμβριο του 2012 πως ελπίζει ‘ότι κάτι θα αλλάξει’ σε ό,τι αφορά το Κυπριακό γιατί όπως είπε ‘ο κ. Αναστασιάδης έχει μια πιο ήπια προσέγγιση’».
Το Δεκέμβριο του 2012, συνέχισε ο κ. Κυπριανού, «ο κ. Οζγκιουργκιούν είπε πως ‘η θετική πλευρά (του κ. Αναστασιάδη) είναι ότι τάσσεται υπέρ των δύο κρατών’ και ότι ‘με την πάροδο του χρόνου ο Αναστασιάδης θα θέσει τη βούληση του προς αυτή την κατεύθυνση και δε θα μείνει κανένας που να μη βλέπει τη λύση δύο χωριστών κρατών. Θεωρούμε ότι με τον Αναστασιάδη μπορούμε να πάμε σε εκείνο το σημείο’», ανέφερε ο κ. Οζγκιουργκιούν, σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού.

Είπε, επίσης, ότι «φαίνεται ότι οι κ. Ντενκτάς και Οζγκιουργκιούν είναι βέβαιοι πως αν εκλεγεί ο κ. Αναστασιάδης θα δεχτεί αυτό που επιθυμούν. Τους έπεισαν γι’ αυτό οι θέσεις που εξέφραζε ο κ. Αναστασιάδης πριν συνομολογήσει την προεκλογική συμφωνία του με την ηγεσία του ΔΗΚΟ. Η θέση του κ. Αναστασιάδη για χαλαρή ομοσπονδία. Η θέση του για ρύθμιση και όχι κατάργηση των τουρκικών εγγυήσεων. Η θέση του για διεύρυνση των συνομιλιών με τη συμμετοχή και της Τουρκίας. Κανένας δεν μπορεί να ξέρει μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο κ. Αναστασιάδης σε ό,τι αφορά το Κυπριακό».

Ο κ. Κυπριανού είπε ακόμη ότι «επικίνδυνες είναι και οι θέσεις που εκφράζει και ο κ. Λιλλήκας, ο οποίος με τη σειρά του φαίνεται πως έπεισε τον κ. Ντάουνερ. Στον κ. Ντάουνερ είχαν αποδοθεί δηλώσεις για ‘τον προβληματισμό για το τι μέλλει γενέσθαι στο Κυπριακό και κατά πόσον η προσφερόμενη λύση είναι όντως η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία’».

«Ο κ. Λιλλήκας που με κάθε ευκαιρία καταγγέλλει τον κ. Ντάουνερ, έχει ακριβώς τις ίδιες θέσεις. Απλώς είναι μεταφρασμένες στα ελληνικά», είπε και συνέχισε λέγοντας ότι «ο κ. Λιλλήκας ‘υπόσχεται να καθαρίσει το τραπέζι’, δίχως όμως να πείθει οποιονδήποτε πως αν διαγράψουμε το συμφωνημένο πλαίσιο θα καταφέρουμε να επανακαθορίσουμε ένα νέο που να είναι καλύτερο. Αυτός που θα καθορίσει το όποιο νέο πλαίσιο θα είναι η Τουρκία και δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία για τούτο». «Από την άλλη», είπε, «όλοι είναι βέβαιοι πως ο κ. Λιλλήκας, ούτε μπορεί, ούτε θέλει να κάνει τα σωστά βήματα για την επίλυση του προβλήματος».

Σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη πως «τη Δευτέρα ξεκινούν δουλειά», ο κ. Κυπριανού είπε ότι «όλη η Κύπρος το έχει καταλάβει πως αδημονεί ο κ. Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ να επανέλθουν στην εξουσία. Όμως εκείνος που θα επικρατήσει στις εκλογές θα αναλάβει την 1η του Μάρτη. Γι’ αυτό ας μην κοροϊδεύουν τον κυπριακό λαό».

Ανέφερε, επίσης, ότι «σήμερα όλο και πιο πολλοί πολίτες και παράγοντες της δημόσιας ζωής αναγνωρίζουν πως η καλύτερη λύση για τον τόπο είναι Κυβέρνηση Εθνικού Συνασπισμού με Πρόεδρο τον Σταύρο Μαλά. Μόνο μια τέτοια Κυβέρνηση μπορεί να χειριστεί σωστά την πορεία επίλυσης του Κυπριακού και ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει την κρίση χωρίς βάρβαρα μέτρα σε βάρος της κοινωνίας και να προωθήσει την ανάπτυξη και την άμεση αξιοποίηση του ενεργειακού μας πλούτου».

Απευθυνόμενος στον κόσμο στης Αριστεράς, ο κ. Κυπριανού είπε: «Είμαστε πάντα μαζί, ακούμε πάντα την αγωνία, τους προβληματισμούς τα μηνύματα και την κριτική. Τώρα όμως δεν είναι η ώρα για μεμψιμοιρία και δυσφορία. Τώρα είναι η ώρα να αντιμετωπίσουμε τον πραγματικό κίνδυνο που απειλεί τον τόπο και το λαό μας. Τώρα είναι η ώρα να αφιερώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να δώσουμε ισχυρή λαϊκή εντολή στη μόνη πρόταση που μπορεί να ανακόψει την επάνοδο του κ. Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ στην εξουσία. Να δώσουμε ισχυρή λαϊκή εντολή στο Σταύρο Μαλά».

Keywords
Τυχαία Θέματα