Κυβέρνηση: Δεν αποδέχεται επαναφορά απευθείας εμπορίου με τα κατεχόμενα

12:02 16/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές εισηγήσεις για επαναφορά θέματος απευθείας εμπορίου με τα κατεχόμενα σε δοκιμαστική βάση, όπως δημοσιεύματα φέρουν κύκλους στην ΕΕ να εισηγούνται, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

“Αναφορικά με πληροφορίες που φέρουν κύκλους στην Ευρωπαϊκή Ένωση να εισηγούνται και να επαναφέρουν θέμα απευθείας εμπορίου με τα κατεχόμενα σε δοκιμαστική βάση, η Κυβέρνηση επιθυμεί να ξεκαθαρίσει ότι δεν τίθεται καθοιονδήποτε τρόπο θέμα αποδοχής τέτοιων προτάσεων ή εισηγήσεων”, αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο

Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα έχει, σημειώνεται στη γραπτή δήλωση, την ευκαιρία την ερχόμενη Πέμπτη το πρωί, στις Βρυξέλλες, να συζητήσει με τον αρμόδιο Επίτροπο Στέφαν Φούλε τις όποιες ενέργειες ή εισηγήσεις γίνονται γύρω από αυτό το θέμα.

Ο Πρόεδρος θα έχει, επίσης, την ευκαιρία “να ξεκαθαρίσει τη θέση της Κυβέρνησης ότι “τέτοιες εισηγήσεις, αν τυχόν υπάρχουν, μόνο προβλήματα μπορούν να δημιουργήσουν, ειδικότερα μετά την επανέναρξη των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού, και συνεπώς δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές”.

Keywords
Τυχαία Θέματα