ΕΔΟΝ: Θλίψη για το ”σταύρωμα” της Ιατρικής Σχολής

09:43 24/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ εκφράζει τη θλίψη και την οργή του για την απαράδεκτη και αντιφατική στάση των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΥΡΩΚΟ να σταυρώσουν με πρόταση νόμου το κονδύλι για την ίδρυση και λειτουργία της Ιατρικής Σχολής.

Σε χθεσινή Συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής

αλλά και σήμερα από αέρος ο κ. Τορναρίτης, ο οποίος δηλώνει συχνά – πυκνά ότι η παιδεία δεν πρέπει να χρωματίζεται, επέλεξε όχι μόνο να τη χρωματίσει αλλά να αποδείξει περίτρανα το πόσο λαϊκιστής και δημαγωγός μπορεί να γίνει.

Για χάριν ψηφοθηρικών σκοπιμοτήτων ο ΔΗΣΥ επιδιώκει με μανία να μη λειτουργήσει τίποτα σε αυτό τον τόπο γιατί το προωθεί και το υλοποιεί η κυβέρνηση Χριστόφια. Ακόμη και τα βασικά αγαθά της παιδείας και της υγείας τα «σταυρώνουν» με προσχήματα και αβάσιμες δικαιολογίες καταθέτοντας προτάσεις νόμου.

Διερωτόμαστε πως είναι δυνατό ο κ. Τορναρίτης να δηλώνει από τη μια στήριξη της Ιατρικής Σχολής και από την άλλη να υψώνει τείχη και εμπόδια για μη λειτουργία της. Μήπως ξέχασε ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ ότι πριν από μήνες ψήφισαν οι αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές της Βουλής το προϋπολογιζόμενο κονδύλι της Ιατρικής Σχολής; Τι έγινε σήμερα και με την πιο μεγάλη ευκολία «σταυρώνουν» το κονδύλι της Ιατρικής Σχολής;

Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να σοβαρευτούν και με υπευθυνότητα και συναίνεση να προχωρήσουν άμεσα στο ξεσταύρωμα του κονδυλίου για να μπορέσει η Ιατρική Σχολή να λειτουργήσει το 2013 όπως έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση.

Επίσης καλούμε τις πολιτικές Οργανώσεις Νεολαίας, τις Φοιτητικές Παρατάξεις να τοποθετηθούν με τον πιο επίσημο τρόπο επί του θέματος ασκώντας πιέσεις προς τα κόμματα τους για να αποδεσμεύσουν το προϋπολογιζόμενο κονδύλι της Ιατρικής Σχολής.

Keywords
Τυχαία Θέματα