ΕΔΕΚ: Υπέρ του στρατηγικού επενδυτή για τις ΚΑ

11:26 31/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η αναζήτηση από την Κυβέρνηση στρατηγικού επενδυτή στις Κυπριακές Αερογραμμές, όπως δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ και Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, είναι ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσει η εταιρεία τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και για την εξασφάλιση του μέλλοντος των εργαζομένων σε αυτήν, προκειμένου να μην επαναληφθούν τα όσα έγιναν με τη Γιουροσίπρια.

Τον

κ. Ομήρου συνάντησαν σήμερα το πρωί στα κεντρικά γραφεία του ΚΣ ΕΔΕΚ, στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Πιλότων (ΠΑΣΙΠΙ), Χαράλαμπος Τάππας, μαζί με το Γραμματέα της Συντεχνίας, Παναγιώτη Παναγιώτου, ενημερώνοντάς τον για την κατάσταση των Κυπριακών Αερογραμμών και καταθέτοντας υπόμνημα με εισηγήσεις για τη διάσωση της εταιρείας.

Ο κ. Τάππας εξέφρασε την ικανοποίησή του από τις θέσεις που διατύπωσε ο κ. Ομήρου και ανέφερε ότι απομένει ακόμα μια συνάντηση με κάποιο από τα κόμματα για να ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος επαφών των πιλότων και, αφού αξιολογήσουν τα αποτελέσματα των συναντήσεων αυτών, θα αποφασίσουν για τα περαιτέρω βήματα στην πορεία που θα ακολουθήσουν.

”Είχα σήμερα συνάντηση, εδώ στα κεντρικά γραφεία της ΕΔΕΚ”, δήλωσε ο κ. Ομήρου, ”με τον Πρόεδρο και αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Συντεχνίας Πιλότων των Κυπριακών Αερογραμμών” και ”κατά τη συνάντηση”, πρόσθεσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, ”μου εξέθεσαν τους σοβαρούς προβληματισμούς, την αγωνία και την ανησυχία τους για το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών και κατέθεσαν υπόμνημα με συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς οι Κυπριακές Αερογραμμές θα εξέλθουν του οικονομικού αδιεξόδου στο οποίο έχουν περιέλθει και για το πώς θα μπουν σε έναν νέο δρόμο αναπτυξιακής πορείας”.

”Εχω ενημερώσει την Παγκύπρια Συντεχνία Πιλότων των Κυπριακών Αερογραμμών”, συνέχισε ο κ. Ομήρου, ”ότι η ΕΔΕΚ στηρίζει πλήρως τις θέσεις, τις απόψεις και τις προτάσεις τους και ότι, ήδη, από πολλού, θα έπρεπε η Κυβέρνηση, η οποία και έχει την πλειονότητα του μετοχικού κεφαλαίου, να προχωρήσει σε ενέργειες για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην εταιρεία”.

Οπως ανέφερε ο κ. Ομήρου, ”αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουν οι Κυπριακές Αερογραμμές να αντιμετωπίσουν τη δυσμενή οικονομική κατάσταση, στην οποία ευρίσκονται και, βεβαίως, να διασωθεί και το μέλλον των εργαζομένων στις Κυπριακές Αερογραμμές”.

”Σε καμμίαν περίπτωση”, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, ”δεν θα πρέπει να έχουμε επανάληψη αυτού που συνέβη με τη Γιουροσίπρια και, επομένως, τάχιστα θα πρέπει η Κυβέρνηση να λάβει συγκεκριμένες πολιτικές αποφάσεις για να διασωθεί η εταιρεία και η διάσωση της εταιρείας μπορεί να επιτευχθεί μόνον με την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή, που θα μπει στην εταιρεία”.

”Μέσα στο πλαίσιο των επαφών μας με την πολιτική ηγεσία”, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΑΣΙΠΙ, ”είχαμε συνάντηση σήμερα και με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, συνάντηση πολύ εποικοδομητική, στην οποία και αναλύσαμε τις θέσεις μας ως συντεχνία των πιλότων”.

Οπως ανέφερε ο κ. Τάππας, τόσο ο ίδιος όσο και ο Γραμματέας της ΠΑΣΙΠΙ, που τον συνόδευε στη συνάντηση

Keywords
Τυχαία Θέματα