Επικρίσεις Οζγκιουργκιούν κατά ε/κ πλευράς μετά το Greentree

10:56 31/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Και μετά τη συνάντηση στο Greentree φάνηκε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν επιθυμεί μια συμφωνία στο Κυπριακό, αλλά αυτή η στάση της δεν είναι έκπληξη, υποστήριξε ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών, Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν.

Μιλώντας χθες σε τηλεοπτικό πρόγραμμα, ο κ. Οζγκιουργκιούν είπε ότι η τ/κ πλευρά, ως η πλευρά που επιθυμεί τη λύση, έκανε θετικά βήματα και θα εξακολουθήσει να κάνει, αλλά η ε/κ πλευρά δεν συνέβαλε σε αυτό.

Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ,

Αλεξάντερ Ντάουνερ είναι πιο πολύ παρατηρητής παρά διαιτητής, πρόσθεσε λέγοντας ότι η ψυχολογία του κ. Ντάουνερ κατά τη διάρκεια των συνομιλιών έχει φθαρεί. ”Δεν είναι εύκολο να καθοδηγείς αυτή τη διαδικασία”. Κατηγόρησε δε την ε/κ πλευρά για μεγάλη πίεση και πρόκληση δυσκολιών, ενώ η τ/κ πλευρά – ισχυρίστηκε – είναι αυτή που πάντα κάνει θετικά βήματα.

Η ε/κ πολιτική είναι ”επιβράβευση για όποιον φύγει από το τραπέζι” και αυτό, είπε ο κ. Οζγκιουργκιούν, το γνωρίζει ο κ. Ντάουνερ γι’ αυτό και προσπαθεί κάποτε να πιέσει την ε/κ πλευρά.

Ο κ. Οζγκιουργκιούν πιστεύει ότι οι ΗΠΑ έχουν διαπιστώσει τα θετικά βήματα της τουρκικής πλευράς και αυτό είναι σημαντικό, όπως είπε, καθώς οι ΗΠΑ είναι ηγέτιδα χώρα στον παγκόσμιο σκηνικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα