ΕΔΕΚ: Να καταγγελθεί η βρετανική στάση στο ψήφισμα για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ

12:52 17/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η ΕΔΕΚ καλεί την Κυβέρνηση να προβεί σε επίσημο διάβημα προς τη Βρετανία με αφορμή τη στάση της στο Συμβούλιο Ασφαλείας στις διαβουλεύσεις για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης μιλώντας το μεσημέρι σε διάσκεψη Τύπου, κάλεσε ακόμη την Κυβέρνηση «να προχωρήσει σε διάβημα για τη διεκδίκηση των οφειλομένων από το 1965 ποσών προς την Κυπριακή Δημοκρατία,

τα οποία οφείλονται με βάση ρητή συμφωνία η οποία επισυνάφθηκε στη Συνθήκη Εγκαθίδρυσης».

Εκανε λόγο για «αντικυπριακή» Βρετανική συμπεριφορά, καταγγέλλοντας την Βρετανία ότι ενόψει υιοθέτησης από το Συμβούλιο Ασφαλείας ψηφίσματος για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, «επιχειρεί, για μια ακόμα φορά, να «εισάξει πρόνοιες που αντιστρατεύονται τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας, με αλλαγή της σύνθεσης και διαφοροποίηση της αποστολής της Ειρηνευτικής Δύναμης».

«Η δόλια Βρετανική συμπεριφορά που εκδηλώνεται κατ’ επανάληψιν, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση δεν μπορεί να περνά απαρατήρητη, η ανοχή προς τις δόλιες Βρετανικές συμπεριφορές δεν είναι πλέον νοητή και η Βρετανία θα πρέπει να πάρει το μήνυμα ότι οι αποικιοκρατικής νοοτροπίας συμπεριφορές της δεν περνούν απαρατήρητες», κατέληξε ο κ. Παπαδάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα