ΕΔΕΚ: Να αποσυρθούν οι “απαράδεκτες προτάσεις” Χριστόφια

13:15 28/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η θέση του ΚΣ ΕΔΕΚ, όπως δήλωσε σήμερα ο Γραμματέας της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Παπαδάκης, παραμένει “σταθερή και αμετακίνητη” στο να αποσυρθούν από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη οι “απαράδεκτες προτάσεις” της προηγούμενης Κυβέρνησης Χριστόφια για το Κυπριακό, συμφώνως των προεκλογικών δεσμεύσεων του κ. Αναστασιάδη, η Κυβέρνηση του οποίου πρέπει, επίσης, να εμποδίσει το άνοιγμα οποιουδήποτε κεφαλαίου στον ενταξιακό διάλογο Τουρκίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης.

“Η χθεσινή προκλητική και απαράδεκτη συμπεριφορά του

Τούρκου Υφυπουργού Εξωτερικού Α. Καταβούτογλου, στο 51ο Συμβούλιο Σύνδεσης Τουρκίας – ΕΕ, με τη δήλωσή του ότι δεν προτίθεται η Τουρκία να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο της Άγκυρας”, είπε σήμερα σε δηλώσεις του ο κ. Παπαδάκης, “δεν αφήνει κανένα περιθώριο διαφοροποίησης της θέσης της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

“Η κυβέρνηση”, δήλωσε ο κ. Παπαδάκης, “οφείλει να καταστήσει σαφές ότι, όσο συνεχίζεται η προκλητική τουρκική στάση, θα εμποδίζει το άνοιγμα οποιουδήποτε κεφαλαίου στον ενταξιακό διάλογο Τουρκίας – ΕΕ”.

Για τη συνάντηση της 30ής Μαΐου μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, ο Γραμματέας της ΕΔΕΚ ανέφερε ότι “κανένα νόημα, κανένα χρήσιμο σκοπό και καμμιάν προοπτική δεν έχει” αυτή η συνάντηση.

“Όσο συνεχίζεται η άτεγκτη στάση της Τουρκίας, όσο η Τουρκία επιμένει στην λογική των δύο κρατών, στην παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών και στις αναχρονιστικές εγγυήσεις”, δήλωσε ο κ. Παπαδάκης, “καμμιά συνάντηση κοινωνικού ή οποιουδήποτε χαρακτήρα δεν πρόκειται να συνεισφέρει στην λύση του Κυπριακού”.

“Σε ό,τι αφορά την επιμονή του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και του ΑΚΕΛ στις απαράδεκτες προτάσεις – υποχωρήσεις κατά την διάρκεια των απευθείας διαπραγματεύσεων”, συνέχισε ο Γραμματέας της ΕΔΕΚ, “εκφράζουμε πραγματικά την απορία μας για την εμμονή”.

Ο κ. Παπα΄δακης αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να μη γίνεται αντιληπτό ότι αυτές, οι αποκληθείσες και “γενναιόδωρες προσφορές”, απορρίπτονται από τη συντριπτική πλειοψηφία του κυπριακού Ελληνισμού;”

“Είναι δυνατό”, πρόσθεσε, “να μη γίνεται κατανοητό το ότι παραβίαση της δημοκρατικής αρχής της πλειοψηφίας, της αποδοχής ανεξέλεγκτα παραμονής εποίκων, της απόδοσης των τεσσάρων ελευθεριών της ΕΕ σε Τούρκους υπηκόους, της παραβίασης του δικαιώματος επί της ακίνητης περιουσίας και της διαρχίας στην λειτουργία του κράτους οδηγούν σε άμεσο κίνδυνο την φυσική και εθνική επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού;”

Keywords
Τυχαία Θέματα