ΕΔΕΚ : Ανησυχία για ενδεχόμενη παράκαμψη της διαδικασίας προσφορών για ΑΟΖ

14:05 18/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Το ΚΣ ΕΔΕΚ κάλεσε σήμερα διά του Β’ Αντιπροέδρου του κόμματος, Σοφοκλή Σοφοκλέους, την Κυβέρνηση να τηρήσει κατά γράμμα τις νόμιμες διαδικασίες προσφορών για την αδειοδότηση ερευνών στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας και την ανόρυξη υδρογονανθράκων.

Απαντώντας σε ερώτηση, στη διάρκεια δηλώσεών του σήμερα στα κεντρικά γραφεία της ΕΔΕΚ,

στη Λευκωσία, κατά πόσον διαθέτει στοιχεία ότι η Κυβέρνηση όντως προχωρεί σε παράκαμψη των νόμιμων διαδικασιών, ο κ. Σοφοκλέους ανέφερε ότι ”ο στόχος είναι μόνον το δημόσιο συμφέρον και είναι καλύτερα να προλάβουμε τα γεγονότα παρά, όπως συνήθως συμβαίνει στον τόπο, τα γεγονότα να μας προλαβαίνουν”.

”Αυτός”, πρόσθεσε, ”θα πρέπει να είναι ουσιαστικά ο κύριος δρόμος, που θα ακολουθήσουμε: η νόμιμη διαδικασία, όπως επιβάλλεται σε αυτή την κρίσιμη στιγμή που περνά αυτός ο τόπος και σας παραπέμπω”, είπε ο κ. Σοφοκλέους απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, ”στη δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών, που αφήνει ανοικτό το ζήτημα και πολλά ερωτήματα αναπάντητα”.

Οπως ανέφερε ο κ. Σοφοκλέους, η ΕΔΕΚ ανησυχεί ”για το ενδεχόμενο παράκαμψης διαδικασίας προσφορών και επιλογής διαδικασίας με απ’ ευθείας ανάθεση σε ό,τι αφορά τον 2ο γύρο αδειοδότησης στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

”Τυχόν προώθηση αυτής της επιλήψιμης και αντίθετης προς το δημόσιο συμφέρον διαδικασίας”, είπε ο κ. Σοφοκλέους, ”θα αποτελεί θλιβερή επανάληψη της διαδικασίας που ακολουθήθηκε με την εταιρεία SHELL, διαδικασία η οποία και κατέληξε στο γνωστό φιάσκο”.

Keywords
Τυχαία Θέματα