ΗΠΑ : Πάνω από 200 δις δολάρια το κόστος της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ

14:05 18/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ κοστίζει στην οικονομία των ΗΠΑ περισσότερο από 200 δις δολάρια το χρόνο, κυρίως σε χαμένη παραγωγικότητα στην εργασία, σύμφωνα με το Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC).

Οπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερ το 2006 το κόστος της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ εκτιμάται ότι ήταν 223,5 δις

δολάρια, σχεδόν 21% ψηλότερο από τα 185 δις δολάρια που κόστισε το 1998 την τελευταία φορά που διενεργήθηκε παρόμοια μελέτη.

Συνολικά 72% του κόστους μεταφράζεται σε χαμένη παραγωγικότητα και το μεγαλύτερο κόστος τα πληρώνουν οι ίδιοι οι επηρεαζόμενοι ως χαμένο εισόδημα.

Οι δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης υπολογίζονται στο 11% του συνολικού οικονομικού κόστους, ενώ ακολουθούν τα έξοδα από ποινικά αδικήματα και οδικά ατυχήματα.

Το CDC προσδιορίζει την υπερβολική κατανάλωση κατά μέσο όρο με περισσότερο από ένα αλκοολούχο ποτό για τις γυναίκες και περισσότερο από δύο για τους άντρες.

Ωστόσο, όπως αναφέρει, σχεδόν τα τρία τέταρτα του κόστους οφείλονται στην υπερβολική κατανάλωση, δηλαδή τέσσερα ή περισσότερα ποτά για τις γυναίκες και πέντε ή περισσότερα για τους άντρες.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών περίπου 94,2 δις δολάρια ή 42% του συνολικού κόστους το 2006 πληρώθηκε από κυβερνητικά τμήματα.

Περίπου 92,9 δις δολάρια ή 41,5 ήταν κόστος που απορροφήθηκε από τους επηρεαζόμενους και τις οικογένειες τους σε μεγάλο βαθμό στη μορφή χαμηλότερου οικιακού εισοδήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα