Οικολόγοι: Με άδεια συνθήματα και τρίπτυχα δεν αντιμετωπίζεται η Τρόικα

14:13 30/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας προσωπικά, «αντί να αναλάβουν έστω και τώρα τις ευθύνες τους για να σωθεί ό,τι μπορεί να σωθεί, εξαντλούνται σε μια αχρείαστη και άτοπη άγρια αντιπαράθεση με τον πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας», δήλωσε η Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Ελένη Χρυσοστόμου.

Μιλώντας σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη με θέμα “Με άδεια συνθήματα και τρίπτυχα δεν αντιμετωπίζεται η Τρόικα”, η κ. Χρυσοστόμου είπε ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου ανακάλυψε τα τρίπτυχα ενάντια στις απαιτήσεις της Τρόικας.

“Επί

του περιεχομένου των τριπτύχων της Κυβέρνησης δεν διαφωνούμε. Ισως μάλιστα να συμφωνούμε και να επαυξάνουμε. Αυτό που θέλουμε να υπογραμμίσουμε είναι το αυτονόητο: με συνθήματα και διακηρύξεις, με τρίπτυχα και ανακοινώσεις, δεν αντιμετωπίζονται οι σκληρές και άδικες απαιτήσεις της Τρόικας. Αλλωστε, έχουμε εμπειρία από την αποτελεσματικότητα της πολιτικής των τριπτύχων στο Κυπριακό», είπε.
Η αποδοχή και το αποτέλεσμα της πρόταξης του γνωστού τρίπτυχου του Προέδρου Χριστόφια στο Κυπριακό ξεχάστηκε από τους περισσότερους και οι ξένοι δεν του έδωσαν ποτέ σημασία, είπε και συμβούλευσε την Κυβέρνηση «η οποία φέρει μεγάλο μέρος της ευθύνης για την κατάντια της οικονομίας μας, να αφήσει τα τρίπτυχα και τους παλληκαρισμούς και να οργανώσει ένα μέτωπο επιτυχούς διαπραγμάτευσης στο οποίο θα συμμετέχουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις και οι παράγοντες της κυπριακής οικονομίας, δηλαδή εργαζόμενοι, εργοδότες, τράπεζες κ.λπ.».

Πρόσθεσε ότι βασικό στοιχείο μιας αποτελεσματικής άμυνας απέναντι στη νεοφιλελεύθερη επίθεση της Τρόικας είναι η άμεση υιοθέτηση μέτρων περιορισμού του δημοσιονομικού ελλείμματος, εκσυγχρονισμού της ΑΤΑ, εξυγίανσης του συνταξιοδοτικού και ενίσχυσης της εποπτείας των τραπεζών και των συνεργατικών ιδρυμάτων.
“Δυστυχώς, η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος Χριστόφιας προσωπικά, αντί να αναλάβουν έστω και τώρα τις ευθύνες τους για να σωθεί ό,τι μπορεί να σωθεί, εξαντλούνται σε μια αχρείαστη και άτοπη άγρια αντιπαράθεση με τον πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας. Με λύπη παρατηρούμε ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας με τις σημερινές του δηλώσεις και την άγρια προσωπική επίθεση κατά του κ. Ορφανίδη, ανατινάζει κάθε δυνατότητα επίτευξης ενότητας για αντιμετώπιση της Τρόικας”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα