Δυσαρέσκεια ΠΕΟ για την επανεξέταση της διαδικασίας παραχώρησης συντάξεων ανικανότητας

17:06 30/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η ΠΕΟ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της, αλλά ταυτόχρονα και την έκπληξή της, για το γεγονός ότι, όπως αναφέρει, το Υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας έχουν προχωρήσει σε συζήτηση και σύσταση τεχνικών επιτροπών για επανεξέταση της διαδικασίας παραχώρησης των συντάξεων ανικανότητας, χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε εμπλοκή του Συμβουλίου Κοινωνικών Ασφαλίσεων και χωρίς να υπάρξει καμία ενημέρωση ή διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους.

“Η ενέργεια αυτή του υπουργείου Εργασίας στο συγκεκριμένο

θέμα, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά και παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις, ότι ο θεσμός του διαλόγου αλλά και οι κοινωνικοί εταίροι, ολοένα και περισσότερο περιθωριοποιούνται”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΕΟ.

Προσθέτει πως “από της ίδρυσης του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αλλαγές που αφορούν σε παροχές ωφελημάτων καθώς και αλλαγές σε κριτήρια που διέπουν τις διάφορες παροχές ήταν αντικείμενο κοινωνικού διαλόγου και υπεύθυνου συλλογικού προβληματισμού μεταξύ των κοινωνικών εταίρων. Αυτή είναι υποτίθεται και η επίσημη θέση τόσο της Ε.Ε. όσο και της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας”.

Η ΠΕΟ σημειώνει ότι “δεν πρόκειται να ανεχθεί στο όνομα των `ορθών` κριτηρίων να οδηγηθούμε σε υπόσκαψη και υποβάθμιση του δικαιώματος των ασφαλισμένων του Ταμείου Κοινωνικών ασφαλίσεων στην παροχή σύνταξης ανικανότητας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα