ΔΗΣΥ: Χαιρετίζει την πρόθεση αποκρατικοποίησης των Κ.Α.

16:01 3/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το εργαλείο της αποκρατικοποίησης είναι η μόνη διέξοδος και για άλλους οργανισμούς του δημοσίου, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης, αναφέροντας ότι η πρόθεση εκ μέρους του Υπουργού Οικονομικών για αποκρατικοποίηση των Κυπριακών Αερογραμμών κινείται προς την σωστή κατεύθυνση.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η επί σειρά ετών «δογματική άρνηση» της προοπτικής της αποκρατικοποίησης οδήγησε την εταιρεία στο χείλος της καταστροφής και κόστισε εκατομμύρια στον φορολογούμενο πολίτη.
«Η αποκρατικοποίηση,

την οποία ο Δημοκρατικός Συναγερμός από χρόνια εισηγείτο, παρουσιαζόταν από κάποιους ως ανάθεμα. Σήμερα θεωρείται από όλους ως η μόνη διέξοδος. Ελπίζουμε να μην είναι πολύ αργά», ανέφερε.

Ενθαρρυντική πάντως χαρακτήρισε ο κ. Γεωργίαδης, την αντίδραση της αγοράς, με την ραγδαία άνοδο της μετοχής της εταιρείας.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην ανάγκη μερικής έστω αποκρατικοποίησης και εισόδου στρατηγικού επενδυτή με ρόλο στη διοίκηση και τη διεύθυνση και άλλων ημικρατικών οργανισμών. Με αυτό τον τρόπο, ανέφερε, θα διασφαλιστούν οι προοπτικές και οι θέσεις εργασίας στην ΑΗΚ, στη CYTA, στην Αρχή Λιμένων και αλλού.

«Φτάνει αυτό να γίνεται έγκαιρα, με αξιόπιστο σχεδιασμό και με πλήρη διαφάνεια και ενόσω οι οργανισμοί αυτοί έχουν ακόμη κάποια σχετική ευρωστία», συμπλήρωσε.

Είπε τέλος ότι το κράτος δεν μπορεί να παριστάνει το επιχειρηματία, ότι τα παραδείγματα της Eurocypria και των Κυπριακών Αερογραμμών είναι υπεραρκετά και δεν θα πρέπει να επαναληφθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα